KENMERKEN

FOLIEDRUK


Bezorg uw drukwerk een afwerking in klasse met de ambachtelijke techniek foliedruk! Door onze jarenlange ervaring is Atelier Maurice uw meest geschikte partner in hotfoil.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Atelier Maurice wil van elke kaart een echt pareltje maken! Hiervoor maken wij steevast gebruik van onze ambachtelijke druktechnieken zodat elke uitnodiging die fijne afwerking geniet. Foliedruk staat dan ook op nummer één als meest gebruikte druktechniek voor een luxueuze afwerking van een uitnodiging, bedankkaartje, kerstkaarten… 

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een luxe afwerking waarbij een glanzend of mat laagje folie wordt aangebracht op het papier. Dit gebeurt met een magnesium stempel, cliché genaamd in drukkerstermen. Dit cliché wordt opgewarmd en vervolgens wordt de folie opgespannen tussen het cliché en het papier. Het papier wordt dan onder hoge druk en warmte tegen de folie en de stempel gedrukt. Zo ontstaat de bedrukking in foliedruk.

Dit is een ambachtelijk proces dat een grote nauwkeurigheid en vakkennis vereist bij de foliedrukker. Atelier Maurice kan steunen op een jarenlange ervaring op het gebied van foliedruk en andere hoogwaardige druktechnieken. Voor een foliedruk van perfecte kwaliteit bent u bij Atelier Maurice dus aan het juiste adres!

Trendy metallic folies

Bij foliedruk denken we in de eerste plaats aan glanzende kleuren. De metallic folies zijn dan ook het meest bekend. Wij bieden u hierin een ruim gamma: goudfolie, zilverfolie, koperfolie, bronsfolie en rosé goudfolie.

Goudfolie en zilverfolie zijn tijdloze kleuren die altijd stijlvol en elegant blijven. Goudfolie is enorm feestelijk. Een trouwkaart met goudfolie straalt glitter & glamour uit. Zilverfolie daarentegen is eerder elegant en stijlvol en iets meer ingetogen.

Goudfolie past op elke papiersoort en heeft dus een zeer brede toepassing. Door de goudfolie op donkere en intense kleuren te plaatsen, verkrijgt u verrassende, contrasterende effecten.

Koperfolie, bronsfolie en rosé goudfolie zijn dan weer echte trendkleuren. Bronsfolie en koperfolie passen perfect binnen een vintage of bohemian stijl. 

Een origineel idee voor jullie trouwkaarten? Het zijn warme, aardse kleuren. De krachtige en intense bronsfolie is iets bruiner van kleur, koperfolie gaat iets meer naar het oranje.

Deze beide kleuren zijn fantastisch in combinatie met een eco of wit papier. Bronsfolie doet het ook heel goed op donkergroen papier. Zoekt u een hoog contrast, zet dan koperfolie op donkerblauw papier.

Rosé goud zien we overal terug in decoratie, juwelen en interieur. Het is een trend die al enige tijd loopt, maar die het nog steeds goed doet. 
Ook op social media is rosé goud niet weg te denken. Dit is erg mooi op wit of crème papier. In combinatie met nude papier krijgt u dan weer een trendy ton-sur-ton effect.

Spelen met kleur

Naast de metallic folies hebben we nog een aantal andere kleuren voor u in het gamma. Als eerste zijn er zwart en wit. Deze staan beide bijzonder goed op eco papiersoorten en laten zo de natuurlijke materialen volledig tot hun recht komen. Binnen onze mood Natural&Authentic vindt u zeker inspiratie!

Voor een geboortekaartje met foliedruk hebben we dan weer lichtblauw en babyroze folie. Deze vrolijke kleuren zijn perfect om de geboorte van jullie kindje aan te kondigen!

Daarnaast biedt Atelier Maurice u nog donkerblauw en donkerrood aan. Deze kleuren komen het mooist tot hun recht tegen een witte of gebroken witte achtergrond. Het marineblauw is heel intens van kleur en ideaal voor een ‘navy theme’. De rode folie is dan weer feestelijk en warm en ook voor een kerstkaart heel geschikt.

Heeft u nog een ander kleur in gedachten? Vraag zeker even na bij onze klantendienst wat mogelijk is. We helpen u graag verder!

Foliedruk voor elke ‘mood’

De ontwerpen van Atelier Maurice zijn ondergebracht in vier thema’s of ‘moods’. Binnen elk van deze moods wordt foliedruk toegepast, telkens in een andere stijl.

Binnen de mood Fun&Trendy werken we vooral met vrolijke kleuren en ontwerpen, want het leven is een feestje! U vindt er bonte kleuren terug als rode, roze, lichtblauwe en donkerblauwe folie. Perfect voor een kleurrijk geboortekaartje met foliedruk. Metallic kleuren worden gebruikt in originele contrasten: rosé op zwart papier, zilver op donkerblauw, koper op eco.

De mood Stylish&Classy trekt de kaart van de elegantie. Zilverfolie, goudfolie en rosé goudfolie voeren de bovenhand. Deze kleuren worden gecombineerd met papier in zachte tinten zoals offwhite en nude. Hier vindt u zeker de trouwkaart met goudfolie uit uw dromen!

Natuurlijke kleuren en materialen staan centraal bij de mood Natural&Authentic. We treffen hier dan ook zwarte en witte folie aan op eco papier. Dit wordt aangevuld met aardse designs zoals bronsfolie of goudfolie met donkergroen papier.

In de mood Romantic&Elegant wordt gekozen voor zachte en warme kleuren. Denk maar aan goudfolie, rosé goudfolie, koperfolie en bronsfolie. In de ontwerpen worden zwierige lettertypes en florale details gebruikt.

Kies voor een karaktervolle uitnodiging met foliepreeg

Vaak wordt foliedruk gecombineerd met een reliëfdruk. Ook wel beter gekend onder de technische naam foliedruk met 3D of foliepreeg. Uw naam wordt in glanzende of matte folie afgewerkt met een reliëfeffect. Hier heeft u de keuze om het reliëf langs boven uit het papier of naar beneden in het papier te laten drukken. 

Zo heeft uw uitnodiging niet alleen een stijlvolle look, maar heeft uw kaart ook een voelbaar effect dankzij het reliëf!

Digitale foliedruk: een extra troef

Daarnaast biedt Atelier Maurice ook digitale foliedruk aan. Dankzij onze Scodix machine kunnen wij uw ontwerp met een hoge kwaliteit in digitale foliedruk afwerken. Digitale folie heeft als groot voordeel dat er geen nood meer is aan een cliché waardoor wij kortere levertermijnen kunnen aanbieden. 

De kaarten met digitale foliedruk worden gelamineerd. Hierdoor heeft u de keuze om uw kaart een matte of glanzende uitstraling te geven. Het lamineren zal er ook voor zorgen dat uw uitnodiging een stuk steviger is.

Ontdek ons gamma met foliedruk

Kiest u bijvoorbeeld voor een trouwkaart met goudfolie, dan kan u ook de menukaart en dankkaartjes met goudfolie laten afwerken. Zo heeft u een mooi geheel! Verder kan u in het huwelijksgamma ook naamkaartjes, tafelnummers en bedankkaartjes met goudfolie vinden.

Bij een geboortekaartje met foliedruk hoort natuurlijk doopsuiker met dezelfde afwerking. Atelier Maurice biedt u een ruime keuze aan doosjes, labels, stickers en etiketten. Een bijpassend borrelkaartje is zeker ook een must!

Laat u inspireren door één van onze vele ontwerpen of stuur ons uw eigen ontwerp door en wij maken graag een gerichte prijsopgave voor u op!