KENMERKEN

ZILVERFOLIE

Zilverfolie creëert meteen een stijlvolle en luxueuze uitstraling. Bovendien is zilverfolie neutraal, waardoor u met het ontwerp alle kanten op kan!

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Klassieke uitnodigingen met een vleugje romantiek

Het kleur zilver wordt van oudsher gebruikt voor decoratie en fraaie versieringen. Zeer lang was zilver ook een waardevol betaalmiddel. Het is dus een kleur dat we bij uitstek associëren met elegantie en klasse. Bovendien heeft zilver ook een vleugje mysterie om zich heen, denk maar aan zilveren maanlicht. Kortom, kaarten met zilverfolie stralen elegantie en romantiek uit!

Als u op zoek bent naar minimalistisch design met een luxueuze uitstraling, dan is zilverfolie het juiste kleur voor u. De zilveren glans geeft meteen extra cachet aan trouwkaarten, geboortekaartjes of klassieke uitnodigingen. Toch blijft het ook ingetogen en discreet. Dit maakt zilverfolie ook een uitstekende keuze voor zakelijk drukwerk en huisstijlen! Combineer zilverfolie met wit en crème om dat chique en exclusieve effect te bekomen.

Bent u op zoek naar iets meer contrast? Dan is zilver met blauw natuurlijk ook een prachtige combinatie. Dit is een klassiek kleurenpallet voor een ‘navy wedding theme. Dit geeft een chique en luxueuze uitstraling aan jullie huwelijksfeest! Bij een geboortekaartje met zilver en blauw kan u dan weer een mooi marine thema uitwerken in de doopsuiker.

Zilver is het kleur van elegantie en romantiek en geeft dan ook aan elke kaart een extra romantische ‘touch’. Met zilver en ‘blush’ of poederroze wordt de juiste toon meteen gezet. Kaarten met zilverfolie zijn dan ook een gedroomde match met nude papier. Een leuke toepassing hiervan is een uitnodiging voor een lentefeest of communie. Ook voor klassieke trouwkaarten is zilver, nude en crème een mooi kleurenpallet. U kan bijvoorbeeld met zilverfolie werken op nude papier voor de hoofduitnodiging en op crème papier voor de borrelkaartjes.

Feestelijk zilver: kaarten met zilverfolie voor elke gelegenheid

Zilverfolie is feestelijk en elegant en dus ideaal voor een uitnodiging voor een verjaardag, personeelsfeest, lentefeest, communie en noem maar op. Zilver is een tijdloos en neutraal kleur en dus enorm veelzijdig. Ook qua sfeer kan u er alle kanten mee op: speelse accentjes, een stijlvol fantasielettertype of een modern schreefloos lettertype. Alles kan!

Zilver kan met nude gecombineerd worden voor een romantische en vrouwelijke look. Anderzijds is een combo met donkerblauw ook mogelijk. Dit is bijvoorbeeld heel geschikt voor een uitnodiging voor het verjaardagsfeest van een man of een communie/lentefeest voor uw zoon.

Zilver, wit en blauw associëren we al snel met een winterse sfeer. Dit zijn dus toffe kleurencombinaties voor een feest in de winter of voor een winterwedding! Met zilver roept u meteen die romantische winterstemming op en zullen alle gasten al uitkijken naar het feest. Ook voor kerstkaarten of eindejaarskaarten is zilverfolie het ideale kleur! Het past perfect binnen de kerstsfeer en doet iedereen al dromen van kerstballen en slingers.

Trend gespot: genderneutrale geboortekaartjes

Het is een trend die meer en meer opmars maakt: een genderneutraal thema voor geboortekaartjes. Binnen interieur merken we deze trend ook op: een genderneutrale babykamer is enorm hedendaags. Deze trend waait nu over naar geboortekaartjes en doopsuiker. Behalve hip is het ook heel praktisch. Nog voor u het geslacht van de baby kent, kan u al het ontwerp van het geboortekaartje en de doopsuiker bepalen. Ook als u wil dat het geslacht van de baby een verrassing blijft, is dit de perfecte keuze.

Hoe pakt u dit best aan? Zilverfolie is een neutraal en zacht kleur, dat hier dus heel geschikt voor is. Voeg hier een papier in naturelle wittinten of crème aan toe en u hebt een goede basis. Het ontwerp kan u ook heel basic en eenvoudig houden. Een klassieke kaart past heel goed binnen de genderneutrale trend. Heeft u het liever wat speelser? Dat kan ook! U kan werken met accenten in zilverfolie in de vorm van bolletjes of driehoekjes. Heel leuk en ook perfect binnen de trend.

Geef uw kaarten met zilverfolie nog een extra effect

Omdat zilverfolie heel zacht is, kan u dit perfect combineren met andere druktechnieken. Denk maar aan een reliëfdruk, wat eveneens sober en elegant is. Deze beide technieken zijn prachtig samen, zo kan u bijvoorbeeld de naam/namen in zilverfolie zetten en het initiaal/de initialen in reliëfdruk plaatsen. Het resultaat is een stijlvolle en minimalistische uitnodiging.

We zeiden het al eerder, zilver doet ons ook denken aan de maan en de sterren. Dit ziet u in het leuke ontwerpje voor “Finn”. Hier worden de naam en enkele sterretjes in zilverfolie afgewerkt, terwijl een raket vertrekt tegen een nachtblauwe hemel. Dit nachtblauw wordt in letterpress gedrukt. De techniek om de zilverfolie en het nachtblauw aan te brengen is grotendeels dezelfde. Het verschil is dat het zilver een folie is en het nachtblauw een inkt. Zo combineren we het beste van twee werelden: de glans van de zilverfolie met het diepe blauw van de inkt.

Exclusieve doopsuiker met zilverfolie

Het is niet alleen mogelijk om kaarten met zilverfolie te laten afwerken, ook doopsuiker kan van deze hoogwaardige afwerking voorzien worden. Zo kan u luxe doopsuikerdoosjes laten bedrukken met zilverfolie, eventueel in combinatie met digitale druk.

Daarnaast zijn ook stickertjes met personalisatie in zilverfolie beschikbaar. Zo wordt het ontwerp van uw geboortekaartje volledig doorgetrokken in uw doopsuiker. De stickertjes kan u gebruiken om doosjes of zakjes af te werken, maar ook bloempotjes, blikjes of glazen potjes. Zo heeft u een grote keuze voor uw doopsuiker en blijft alles toch binnen thema! U vindt alle informatie voor doopsuiker met foliedruk op onze site.