PERSOONLIJK

COMMUNIE - LENTEFEEST

Een communie of lentefeest is een grote stap voor jullie zoon of dochter, daar hoort een groot feest bij! Lees hieronder onze vijf stappen voor een geslaagde dag.

Vraag gerust een modelkaart aan van uw favoriete kaartjes! Dit wordt volledig vrijblijvend naar u toegestuurd.

Julie

JULIE

In deze elegante productset stellen wij een communieuitnodiging en bedankingskaartje voor met gouden blaadjes. De gouden blaadjes zijn voorzien van een fijne afwerking in goudfolie.

Ontdek alle producten
Babette

BABETTE

Verover de harten van uw gasten met deze feestelijke uitnodiging! Er werd in deze set gekozen voor offwhite cotton papier. Deze papiersoort heeft als kenmerk dat het een zacht oppervlak heeft en het bezorgt...

Ontdek alle producten
Guust

GUUST

Welkom in de productset van Guust. Op deze trendy uitnodiging staat de naam van uw zoon/dochter centraal.

Ontdek alle producten

Een communie- of lentefeest is een hele organisatie, lees hieronder onze vijf tips voor een geslaagd feest.

Stap 1: Maak een gastenlijst en pin een datum

Het is belangrijk te weten hoeveel gasten zullen komen. Maak dus tijdig een lijst van alle genodigden. Houden jullie het beperkt of wordt het een groot feest? Wanneer zullen jullie het feest houden? Bepaal tijdig de datum, zodat eventuele bestellingen en reservaties kunnen geplaatst worden.

Daarna is het tijd om een originele uitnodiging uit te kiezen! Op Atelier Maurice vindt u zeker heel wat inspiratie voor een leuk communiekaartje of lentefeest uitnodiging. Deze zijn beschikbaar in alle stijlen: romantisch, elegant of lekker stoer het kan allemaal.

Maak de uitnodiging helemaal af met een passende enveloppe en een matchende sluitzegel. Bovendien kan u uw tegenadres op de enveloppen laten drukken. Dit bespaart u heel wat tijd en het ziet er bovendien heel chique uit!

U kan een ontwerp van de website uitkiezen en dit laten personaliseren, maar het is ook mogelijk om een exclusief ontwerp op maat te laten maken. Nu is het tijd om alle gegevens voor op de uitnodiging te bepalen. De datum en gastenlijst heeft u al, nu nog de locatie.

Stap 2: Kies de locatie voor het communie- of lentefeest

Nu jullie weten hoeveel gasten er zullen komen, kan de locatie uitgekozen worden. Is de gastenlijst beperkt, dan kunnen jullie het communie- of lentefeest thuis houden. Beschikken jullie over iets minder plaats, dan is het misschien beter een andere locatie te zoeken. Er zijn verschillende opties. U kan een zaaltje huren en dit combineren met catering of een foodtruck. Anderzijds hebben heel wat restaurants ook formules voor communie- en lentefeesten.

Noteer zeker de locatie op de lentefeest of communie uitnodigingen. Vergeet niet het adres te vermelden, ook als u het feest thuis zal doen! Vermeld verder op de uitnodiging op welk uur de gasten verwacht worden. Voor het voorzien van de catering is het ook belangrijk aan te geven tegen welke datum u een antwoord verwacht.

Stap 3: Zorg voor een mooie aankleding

Een communie of lentefeest is een feestelijke gelegenheid, zorg dus voor een leuke aankleding van de locatie. Zo zijn de gasten meteen in feeststemming!

Op deze dag staat jullie kleine ster in de spotlight. Kies daarom voor een gepersonaliseerde tafeldecoratie. Wat dacht u bijvoorbeeld van menukaarten met de foto van zoon of dochter op de achterzijde?

Geeft u een diner aan tafel? Dan kan u naamkaartjes voorzien en hier opnieuw met een foto werken. De gasten zullen dit zeker mee naar huis willen nemen! Verder biedt Atelier Maurice u ook gepersonaliseerde stickers aan. Deze kan u bijvoorbeeld gebruiken om de servietteringen een extra touch te geven.

Heeft u communiekaartjes gekozen met bijvoorbeeld goudfolie of met nude papier? Dan kan u de decoratie hieraan aanpassen. Gouden ballonnen of roze slingers maken het thema helemaal af.

Stap 4: Voorzie animatie voor jong en oud

Op de grote dag van het feest zijn de kinderen baas, zij staan in de spotlights! Zorg er dus voor dat zij een fantastische dag beleven. Als de locatie het toelaat, kan u een springkasteel of gekke fietsen huren. Misschien beschikt uw locatie al over een speeltuin of springkasteel, dan is dat mooi meegenomen! Als u de kinderen graag wil laten ravotten, voorzie dan ook speelkleren of reservekledij.

Het inhuren van een goochelaar, make-up artiest of animator is zeker een schot in de roos. Het jonge volkje zal zich rot amuseren en deze dag nooit vergeten!

Op het feest zijn natuurlijk ook heel wat volwassenen aanwezig, denk ook aan hen. Dit kan bijvoorbeeld met een leuke fotobooth of fotocorner.

Stap 5: Zorg voor een mooi aandenken met bedankjes

Als het feest op zijn einde loopt is het tijd om afscheid te nemen van de gasten. Voorzie zeker een mooie herinnering voor elke gast. Dit kan een kubusdoosje of snoepzakje zijn, gevuld met lekkers. Bent u op zoek naar iets uniek? Wat dacht u van een gepersonaliseerd notablokje?

Verder kan u bij Atelier Maurice terecht voor stickers en labels die volledig op maat ontworpen worden. Als u voor de meter en peter een speciaal geschenkje in gedachten heeft, kan u dus een perfect passende sticker of label laten maken.

Denk ook aan bedankkaartjes met foto. Als jullie geen foto kunnen uitkiezen, waarom niet verschillende versies maken? Zo kunnen de gasten een kaartje uitkiezen. U kan de bedankkaartjes ook opsturen naar gasten die niet op het feest aanwezig konden zijn. Zo hebben zij ook een leuke foto van jullie zoon of dochter.