KENMERKEN

SPOT UV

Spot UV of spotvernis is de perfecte manier om bepaalde delen van uw drukwerk te highlighten! U kan er ook gewoon voor kiezen om uw volledige uitnodiging af te werken met een glanslaag.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Wat is spot UV?

Spot UV, ook wel UV Lak of spotvernis genoemd, is een techniek waarbij een glanzende laag op drukwerk wordt aangebracht. Deze glanzende laag kan op de volledige kaart aangebracht worden, maar kan ook heel selectief op bepaalde delen gezet worden. Daardoor is het mogelijk om delen van de kaart uit te lichten en extra aandacht te geven.

Spot UV bestaat in twee variaties: een vlakke variant en een reliëfvariant. Bij vlak spotvernis, is er geen zichtbaar verschil in dikte tussen de delen met en zonder vernis. De spot UV is in dit geval dus zeer subtiel en gaat enkel de glans toevoegen aan het drukwerk.

De tweede variant geeft wel een extra reliëf aan het drukwerk. De UV lak is in dat geval een dikker laagje dat op het papier ligt en voor een zichtbaar en voelbaar reliëf zorgt. Hierdoor kunnen heel bijzondere optische en tactiele effecten gecreëerd worden. Op grafisch gebied ligt hier dus een schat aan mogelijkheden!

Spot UV drukwerk: een prachtig resultaat

Deze hoogwaardige afwerking is zeer geschikt om bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de kijker te zetten. Het kan verder ook gebruikt worden om delen van een illustratie te laten glanzen en zo bijzondere effecten te creëren. Wanneer u spot UV op een foto plaatst, krijgt deze extra glans en worden de kleuren helder en levendig weergegeven.

Spot UV kan gedrukt worden op gestreken papier. Dit is papier dat machinaal behandeld wordt om het glad te maken. Dit kan zowel mat of glanzend papier zijn. Op gestreken papier komen kleuren extra helder uit, het wordt vaak gebruikt voor flyers en magazines.

Daarnaast kan er ook spot UV geplaatst worden op bepaalde ongestreken papiersoorten. Ongestreken papier voelt ruwer aan en is ook makkelijk beschrijfbaar. Het wordt vaak gebruikt voor briefpapier en uitnodigingen. Ongestreken papier moet steeds eerst gelamineerd worden, voor het met spot UV kan behandeld worden.

Drukken met spot UV lak heeft dus heel wat mogelijkheden.Heeft u nog advies nodig over het verwerken van spotvernis in uw drukwerk? Contacteert u gerust onze klantendienst, we helpen u graag verder!

Soft touch plastificatie voor een luxe afwerking

Atelier Maurice kan uw uitnodiging of ander drukwerk voorzien van een soft touch plastificatie of mat laminaat. Deze beide technieken geven een matte uitstraling aan uw drukwerk en zorgen er ook voor dat de spot UV een piekfijn resultaat zal geven.

Soft touch laminaat geeft uw drukwerk een betere bescherming tegen vuil en spatten en maakt het krasvast. Daarnaast voelt het fluweelzacht aan en geeft het een luxueus gevoel.

Mat laminaat geeft bij grote kleurvlakken een prachtig egaal resultaat en een mooie matte afwerking. De combinatie met spot UV zorgt voor schitterende contrasten!

Spot UV visitekaartjes

Spot UV is een veelgebruikte techniek voor visitekaartjes en ander zakelijk drukwerk. Het laat toe om eender welk logo in de spotlight te zetten door het volledige logo of delen ervan met spot UV te bezetten. Door de transparantie van de UV lak hoeft u niet af te wijken van de kleuren van uw huisstijl. U kan ze zelfs nog meer doen uitkomen!

Een spot UV visitekaartje gecombineerd met soft touch laminaat geeft meteen een prachtige indruk! Door het visitekaartje te lamineren is het meteen beter beschermd en duurzamer. Het zal bovendien heerlijk zacht aanvoelen en spreekt meteen alle zintuigen aan. Spot UV visitekaartjes zetten uw bedrijfslogo in de kijker en de extra glans voegt dat vleugje luxe toe. Deze visitekaartjes zullen een fantastische eerste indruk nalaten.

Spot UV gold foil

U kan spot UV perfect combineren met een afwerking in gold foil of een ander kleur zoals zilverfolie of koperfolie. De folie hecht zich namelijk aan de UV lak, beide technieken gaan dus samen. U kan bepaalde delen van de kaart enkel met spotvernis bewerken en andere nog verder laten afwerken met digitale foliedruk. Zo kan u spelen met effecten en een heel bijzonder resultaat bekomen!