KENMERKEN

KOPERFOLIE

Koperfolie geeft meteen een dosis originaliteit aan uw kaart of uitnodiging. Het past heel goed in een retro stijl of een speels ontwerp.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Retro chic met koperfolie

De laatste jaren zien we in de wereld van mode en design een golf van nostalgie, met als resultaat dat ‘retro’ en ‘vintage’ ontwerpen enorm populair zijn. Overal openen vintage interieurwinkels, tweedehands kledingwinkels en typische ‘barber shops’ met succes hun deuren.

Koperfolie past hier met zijn typische oranje glans enorm goed bij. Denk maar aan de ouderwetse koperen ketels uit brouwerijen of het gebruik van koper in een vintage keuken. Koperfolie roept onmiddellijk dat nostalgische gevoel op.

Kenmerkend voor retro design is dat er veel gespeeld wordt met typografie. Dit wil zeggen dat er verschillende lettertypes gecombineerd worden om tot een speels geheel te komen. Retro ontwerpen zijn in het algemeen eerder speels en meestal ook vrij eenvoudig. Met de felle koperkleur kan je hier dan een toffe boost aan geven.

Als we ons laten inspireren door het verleden, kunnen we niet alleen kijken naar het design aspect maar ook naar de materialen en technieken. Ontwerpers hadden vroeger niet alle moderne druktechnieken ter beschikking, zoals wij vandaag hebben. Het terugkeren naar ambachtelijke technieken geeft dan ook meteen een nostalgische en authentieke touch aan het drukwerk.

Foliedruk: een ambachtelijke druktechniek

Bij foliedruk wordt gebruik gemaakt van een ambachtelijk drukprocédé. De bedrukking wordt eerst op een magnesium stempel aangebracht, dit wordt een cliché genoemd in druktermen. Vervolgens wordt de folie op de machine gespannen. Onder hoge druk en warmte wordt het cliché tegen het papier gedrukt met de folie ertussen. Op deze manier wordt de folie overgebracht op het papier.

Deze ambachtelijke drukwijze vraagt een grote vakkennis bij de foliedrukker. Door jarenlange ervaring en oog voor detail kan Atelier Maurice een perfecte afwerking garanderen! Bovendien ontvangt u samen met de kaarten ook het cliché. U ontvangt dus kaarten met een authentiek verhaal en een leuk aandenken!

Visitekaartjes met koperfolie

Koperfolie is een opvallend kleur en zal ervoor zorgen dat uw visitekaartje zeker in het oog springt. Visitekaartjes met koperfolie zijn uitermate geschikt voor een zaak met een vintage thema: denk maar aan een barber shop, een vintage decoratiezaak of een hippe gin bar. Daarnaast past koperfolie ook zeer goed binnen een industrieel thema! Door een foliekleur te kiezen dat past bij uw activiteit en uw uitstraling maakt u gegarandeerd een goede eerste indruk.

Voor het papier zijn er zeer veel mogelijkheden. Als u voor een hoog contrast wil gaan, dan kan u zwart, donkerblauw of donkergroen papier nemen. De koperfolie komt hierop enorm goed tot zijn recht en het resultaat is bijzonder trendy en origineel. Dit papier is ook heel stevig, zodat de visitekaartjes duurzaam zijn en luxueus aanvoelen. Bent u eerder op zoek naar een aardse, natuurlijke look? Dan kan u ook kiezen voor een grijs karton of kraftpapier.

Trendy geboortekaartjes met koperfolie

De trend in koperfolie blijft zeker niet beperkt tot zakelijk drukwerk, ook voor geboortekaartjes is dit een topkleur. Koperfolie is ideaal voor wie eerder op zoek is naar een speels en modern geboortekaartje dan naar een romantisch kaartje. Een groot voordeel is ook dat het geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

We haalden het al eerder aan: met koperfolie kan u veel kanten uit qua papier. Voor een kaartje met hoog contrast en stoer effect, kan u met koper op een donkerblauw papier werken. Als u voor een vintage ontwerp gaat, dan zal u met donkergroen papier of kraftpapier zeker het gewenste resultaat krijgen. Het ontwerp kan u gerust eenvoudig houden, de koperfolie zorgt sowieso voor een prachtige eye catcher.

Ook kan u met koperen accenten werken in de doopsuiker. U kan stickers laten bedrukken met koperfolie, maar ook doopsuikerwikkels en doosjes zijn mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij onze klantendienst. Het cliché van het kaartje ontvangt u bij de levering en is absoluut een tof accessoire om bij de doopsuikerpresentatie te gebruiken.