KENMERKEN

WITTE FOLIE

Ga voor witte folie op een gekleurd papier en het resultaat springt meteen in het oog! De leuke contrasterende kleuren zorgen voor een hippe kaart.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Feestelijk wit

Bij feestelijke kleuren denken we misschien niet meteen aan wit, maar niets is minder waar! Wit wordt namelijk heel veel gebruikt voor feestelijke gelegenheden. Denk maar aan een wit trouwkleed en bruidsboeket, een wit jurkje of hemdje voor de communie/het lentefeest van zoonlief of dochterlief… Ook een pasgeboren kleine spruit wordt vaak in het wit gekleed.

Wit symboliseert namelijk puurheid, onschuld en reinheid. Het is het kleur van de waarheid en geeft dus een mooie symboliek aan uw feest.

Bovendien kan wit met heel veel gecombineerd worden. Het is neutraal en geeft een mooi contrast met gekleurde papiersoorten. Je kan het sober en stijlvol houden met bijvoorbeeld donkerblauw of zwart papier, maar je kan ook voor een speels ontwerp kiezen op groen of bordeaux.

Fun & Trendy met witte folie

Trek voluit de kaart van de fun, het plezier en de vrolijkheid! Met een bont gekleurd papier zal de pret ervan af spatten en zijn de gasten meteen in de stemming voor het feest. Ook voor een geboortekaartje is de mood Fun & Trendy geschikt. Een vrolijke, gekleurde kaart is perfect om vol vreugde de geboorte van jullie kleine prins of prinses aan te kondigen.

De witte folie geeft u de vrijheid om te spelen met het kleur van het papier. Zo worden de mogelijkheden eindeloos! Het contrast van de witte folie met de gekleurde achtergrond zorgt ervoor dat uw tekst in het oog springt. Kies voor een speels fantasielettertype om dit effect nog extra in de verf te zetten.

Extra cachet kan niet alleen gegeven worden door gekleurd papier, maar ook door een speciale vorm te stansen. Atelier Maurice kan met behulp van een stansvorm bijvoorbeeld een ronde kaart creëren of afgeronde hoekjes voorzien. Dit geeft een frisse en levendige uitstraling aan uw uitnodiging. Bent u nog op zoek naar dat speelse detail? Laat dan bijvoorbeeld een hartje of ander motiefje in de kaart stansen. Onze modelkaart “Pascale & Pieter” zal u zeker kunnen inspireren.

Save the date in stijl!

Laat uw gasten de trouwdatum in de kalender prikken met een originele save the date kaart met witte folie! Voor jullie mooiste dag willen jullie natuurlijk al jullie vrienden en familie erbij hebben. Dan is het een goed idee om ruim op voorhand al even een save the date kaart te versturen. Zo zullen al uw gasten de datum vrij houden.

Bovendien is de save the date kaart al een kleine teaser voor jullie huwelijksfeest! Bij Atelier Maurice kan u save the date kaartjes en trouwkaarten in dezelfde stijl laten maken. U kan bijvoorbeeld voor beide kaarten met witte folie en met dezelfde lettertypes werken, maar een andere kleur van papier nemen. Alles kan volledig gepersonaliseerd worden, zodat de kaarten ook passen bij de stijl van uw huwelijksfeest.

Vintage trouwkaarten

Witte foliedruk gaat goed samen met een vintage stijl, maar wat is vintage nu eigenlijk? Met het woord ‘vintage’ bedoelde men oorspronkelijk ‘van een bepaald wijnjaar’. Een wijn van een goede ‘vintage’ of van een goed jaar, is vaak een oudere wijn. Zo gaat ‘vintage’ dus staan voor iets van kwaliteit en iets authentieks. Het verwijst naar een ambachtelijke stijl en heeft ook een nostalgische sfeer. Met vintage trouwkaarten kan u inspelen op de trend van het moment! Bovendien zijn er binnen deze stijl nog vele opties.

Witte folie op eco papier geeft een heel authentiek en naturel effect. Met het juiste fantasielettertype zitten de gasten onmiddellijk in die retrosfeer. Voor het papier zijn er verschillende opties binnen ons gamma van Eco brown en Eco grey papier. U kan kiezen voor lichter of steviger papier en ook in het kleur zijn er verschillende tinten en nuances.

Het combineren van verschillende lettertypes geeft een leuk typografisch design. Met witte folie op zwart papier kan u een origineel krijtbord-effect creëren. Zo heeft u trendy vintage trouwkaarten om de gasten uit te nodigen!

Geboortekaartjes met witte folie

Wit is het kleur van de hoop, dus wat is er beter dan witte folie om de geboorte van jullie kleintje aan te kondigen? U kan hiermee twee kanten uit: u kan het heel neutraal houden of juist heel kleurrijk maken.

Wil u het geslacht van uw kindje een verrassing houden tot de geboorte? Dan kan u witte folie combineren met eco grey of eco brown papier. Dit is genderneutraal en zal dus sowieso passen. Bovendien is genderneutraal één van dé trends van het moment. Niet alleen voor drukwerk, maar ook voor babykamers en -namen.

Houdt u van een kleurrijke en fleurige kaart? Ook dan is witte folie een goede keuze. Het laat namelijk toe om eender welke gekleurde achtergrond te kiezen! De mogelijkheden zijn eindeloos: een gekleurd papier of op een wit papier een achtergrond of foto laten drukken: het kan allemaal!