KENMERKEN

DIGITALE DRUK

Een kleurige achtergrond, een mooie illustratie of een kleuraccentje: met digitale druk kan het allemaal. Digitale druk gaat snel en is super veelzijdig.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Geboortekaartjes met digitale druk

Digitale druk is de ideale techniek voor geboortekaartjes, omdat de kaartjes niet hoeven te drogen en snel klaar kunnen zijn. Bovendien kan je met digitale druk alle kanten uit.

Een fun & trendy kaartje kan perfect met een kleurige illustratie of een bont motiefje. Digitale druk bij Atelier Maurice is van hoge kwaliteit, waardoor de kleuren mooi en intens zijn. Kleurendruk op een digitale printer heeft ook een lichte glans, dit straalt kwaliteit uit.

Wenst u eerder een strak en modern kaartje? Kies dan voor een achtergrond in een trendy kleur zoals mosgroen, okergeel of terracotta. Het heeft heel wat voordelen om het achtergrondkleur te drukken, eerder dan een gekleurd papier te nemen. Wanneer u bijvoorbeeld een groene achtergrondkleur drukt op de voorzijde van het kaartje, heeft u de keuze om de achterkant wit te laten en de tekst in het groen te zetten. Dit zorgt voor leuke contrasten en zo is de tekst op de achterzijde ook goed leesbaar!

Trouwkaarten met kleurendruk

Een huwelijksuitnodiging is traditioneel iets minder kleurrijk dan bijvoorbeeld een geboortekaartje, maar ook hier kan digitale druk goed van pas komen. Gaat u voor een ‘boho’ thema voor uw huwelijk? Dan is het luk om met florale elementen te werken op de uitnodiging zoals eucalyptus of tropische bladeren.

Digitale druk is mogelijk op papier tot wel 440 g! Zo heeft de kaart de nodige stevigheid. Wenst u een nog dikkere luxe kaart? Ook dat kan met digitale druk. In dat geval worden de voor- en achterzijde eerst op afzonderlijke vellen gedrukt. Deze vellen worden dan aan elkaar gelijmd, met een extra dikke kaart als resultaat. Bewonderende blikken gegarandeerd!

Communie thema in kleur

Bij een communie- of lentefeest komt heel wat kijken: niet alleen heeft u uitnodigingen nodig, maar ook geschenkjes, dankkaartjes met een leuke foto... Al deze verschillende elementen moeten natuurlijk mooi bij elkaar passen. Atelier Maurice kan u al deze zaken aanbieden. Zo kunnen wij werken met hetzelfde papier en zal er geen kleurverschil zijn tussen de verschillende items.

Op uw communiekaartje of bedankje kan een mooie foto van uw zoon of dochter in feestoutfit natuurlijk niet ontbreken! Atelier Maurice drukt deze foto’s in hoge kwaliteit af op mat papier. Het matte papier geeft een stijlvolle en naturelle uitstraling aan uw drukwerk.

Digitale druk en digitale folie

Een kaartje met kleurendruk kan u heel mooi combineren met digitale foliedruk. Bij digitale folie wordt er een glanzend folielaagje op de kaart gelegd. Dit kan bijvoorbeeld een naam zijn of een symbooltje of figuurtje. Dit folielaagje is wat dikker, zodat er een soort 3D effect ontstaat. De folie kan in verschillende kleuren zoals goud, zilver, rosé goud of koper geplaatst worden.

Eerst wordt uw kaartje digitaal gedrukt, dit kan bijvoorbeeld een achtergrondkleur of een illustratie zijn. Daarbij worden meteen registratiepunten meegedrukt.

Daarna zal uw kaartje gelamineerd worden. Dit is een doorzichtig beschermlaagje in matte uitvoering of in soft touch. Een matte laminatie zal uw kleuren heel diep, egaal en intens maken. Kiest u daarentegen voor soft touch, dan zullen uw kaartjes fluweelzacht aanvoelen, een heel bijzondere ervaring.

Na het lamineren volgt dan de digitale folie. Aan de hand van de eerder gedrukte registratiepunten plaatst de machine eerst een basislaagje op de juiste plaatsen op de kaart. Hier bovenop komt dan de folie in de gekozen kleur. Op deze manier wordt het extra reliëf gecreëerd.
Doordat de foliemachine de registratiepunten volgt, kunnen het digitaal drukwerk en de folie perfect op elkaar afgestemd worden. Zo kunnen de meest creatieve ontwerpen gerealiseerd worden. Digitale druk en digitale folie: een match made in heaven dus!

Andere druktechnieken

Naast digitale druk bestaan ook andere druktechnieken. Een eerste techniek is offset druk. Dit is de klassieke manier van drukken. Hierbij wordt eerst een metalen plaat gemaakt per drukkleur. Deze platen worden in de machine geplaatst en de gewenste inktkleuren worden in de machine gedaan. Vervolgens draait het papier door de persen en worden de kaarten gedrukt.

Offset druk is steeds volledig mat, terwijl er op digitale druk een lichte glans zit. Bent u dus op zoek naar een ultramatte afwerking, dan zit u goed met offset druk. Dit type drukwerk heeft wel enige droogtijd nodig. Dit kan een nadeel zijn voor geboortekaartjes.

Een ander type drukwerk is letterpress. Ook hier wordt ‘echte’ inkt gebruikt, zoals bij offset druk. Deze inkt wordt aangebracht aan de hand van een speciale vorm en wordt onder druk in het papier geperst. Zo ontstaat een mooi reliëfeffect en een authentieke retrolook.