KENMERKEN

RELIËFDRUK


Reliëfdruk geeft een klassevolle uitstraling aan elke uitnodiging ! De blinddruk kan zowel naar binnen als naar buiten aangebracht worden in het papier.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

De druktechniek reliëfdruk

Bij reliëfdruk of blinddruk wordt er een kleurloos reliëf in het papier gedrukt door middel van een stempel en tegenvorm die tegen elkaar worden geperst. U kan ervoor opteren om het reliëf naar boven of naar beneden te hebben zodat u een verdiept beeld krijgt in uw kaart. Wanneer de letters naar omhoog geduwd worden, ziet u het reliëf aan de ommezijde in spiegelbeeld.

Wenst u toch liever dat dit reliëf niet zichtbaar is aan beide zijden? Dan kan dit zeker ook! Wij kunnen de kaarten verlijmen met dezelfde of een andere papiersoort waardoor de ommezijde van de kaart gewoon vlak is en digitaal bedrukt kan worden. De combinatie van deze twee technieken bezorgt uw uitnodiging een stijlvolle look. Het verlijmen maakt het ook mogelijk dat u verschillende druktechnieken met elkaar kunt combineren bijvoorbeeld pregen langs de voorzijde van de kaart en foliedruk langs de achterzijde van de kaart.

Deze ambachtelijke techniek komt het mooist tot zijn recht op een zwaardere papiersoort of soft touch papier.  Preeg of reliëfdruk wordt vooral gebruikt bij strakke lettertypes met dikkere lijnen. Dit is minder aan te raden voor geschreven lettertypes met fijnere lijnen. Het effect gaat dan soms wat verloren of de leesbaarheid is niet altijd even duidelijk. Bezorg ons gerust het ontwerp van uw luxe uitnodiging dan kijkt onze klantendienst graag na wat er mogelijk is!

Organiseert u binnenkort een bedrijfsfeestje? Dan is het zeker een goed idee om als uitnodiging te gaan voor een ontwerp waarbij uw logo in reliëf gedrukt staat. In combinatie met een foliedruk in goud, zilver of koper zal u ongetwijfeld indruk maken op uw genodigden.

Eenvoud siert

Reliëfdruk is een techniek die al eeuwenoud is en eerder gekozen wordt voor een klassieke uitnodiging. De uitdrukking ‘eenvoud siert’ is op maat van deze druktechniek! 

U kan er ook voor kiezen om blinddruk te combineren met goudfolie of zilverfolie waardoor uw ontwerp een volledig andere uitstraling krijgt. De folie persen we mee in het papier waardoor de letters een mooi glanzend effect krijgen.

Niet alleen letters kunnen in reliëf ingedrukt worden! Wij kunnen bijvoorbeeld ook de rand rondom uw uitnodiging laten pregen. Zo’n omranding in preeg zorgt ervoor dat uw uitnodiging onmiddellijk de aandacht trekt van de ontvanger zonder dat dit reliëf zal overheersen. U kan zelf volledig kiezen hoe fijn of hoe breed u deze rand zou wensen. Neem gerust even een kijkje naar één van onze ontwerpen met omranding in reliëfdruk zodat u een beter idee zal krijgen van het eindresultaat. 

Stijlvolle uitnodigingen met blinddruk

Reliëfdruk of pregen is een techniek die nog steeds populair is wegens zijn divers karakter. Deze techniek kan voor eender welk event gebruikt worden en sluit perfect aan bij de verschillende stijlen zowel minimalistisch, klassiek maar ook modern of stijlvol. Dankzij zijn diversiteit zal u in elk van onze moods wel een kaart kunnen terugvinden met blinddruk. Het reliëf geeft uw kaart die luxe afwerking waar Atelier Maurice voor garant staat.  

Hebben wij u overtuigd van het gebruik van deze druktechniek in uw ontwerp? Stuur ons gerust uw ontwerp naar info@ateliermaurice.be en wij helpen u graag verder!