PERSOONLIJK

KERST

Bent u ook helemaal in de ban van kerst? Verspreid de magische kerstsfeer met een prachtige kerstkaart van Atelier Maurice. Wat dacht u van een kerstkaart met een luxueuze afwerking in foliedruk, reliëfdruk of letterpress!

New 23

NEW 23

Kondig uw wensen voor het nieuwe jaar aan in stijl dankzij deze stijlvolle kerstkaart met preeg en bronsfolie.

Ontdek alle producten
Kerstkaart met sterren

KERSTKAART MET STERREN

Ga voor een Scandinavische kerst met deze ronde kerstkaart in eco grey. De ronde vorm geeft de kaart een leuk extraatje, terwijl het geheel toch strak en naturel blijft. De sterren zijn in reliëf...

Ontdek alle producten

Waarom kerstkaarten sturen?

In dit digitale tijdperk vraagt u zich misschien af waarom u nog kerstkaarten per post zou versturen. Het is immers veel makkelijker om gewoon een mailtje of appje naar uw familie en vriendenkring te versturen. Toch geven kerstkaarten nog een belangrijke meerwaarde! We sommen hieronder enkele goede redenen op om uw familie en kennissen met een mooie kerstkaart te verrassen.

Als u even door uw post van deze week bladert, wat vindt u dan vooral terug? Juist, vooral rekeningen en reclamedrukwerk. Als u daartussen dan een leuke kerstkaart vindt, fleurt dit de dag helemaal op. Het is dus een attent gebaar naar de ontvanger. Zij zullen uw originele kerstkaarten zeker waarderen!

Het is perfect mogelijk om een digitale kerstwens te versturen, maar deze blijft meestal ook digitaal. Weldra komen er weer nieuwe berichtjes binnen en belandt uw kerstwens in de vergetelheid. Met een papieren kerstkaart is dit helemaal anders. De originele kerstkaarten van Atelier Maurice krijgen zeker een mooi plaatsje in ieders huis. Ze worden op de kast uitgesteld of aan een lintje opgehangen en uw lieve kerstwensen zullen nog lang gekoesterd worden.

Een kerstkaart versturen kost toch iets meer moeite dan een appje versturen… U heeft het adres van de ontvanger nodig en brengt de enveloppen naar de post of stopt ze in de brievenbus. Zo voelt de ontvanger zich ook speciaal, omdat hij of zij weet dat u dit voor hen heeft gedaan.

Originele kerstkaarten van Atelier Maurice

Bij Atelier Maurice vindt u kerstkaarten met originele en stijlvolle designs. Hoe brengt u die heerlijke kerstsfeer nu het beste over? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Het ligt natuurlijk voor de hand om een vrolijk kerstmotief te gebruiken. Dit kan een rendier of kerstboom zijn, maar ook een geschenkje, hulstblaadjes of maretak. Dit kan centraal geplaatst worden, maar ook een subtiele versiering zijn.

Daarnaast kan u spelen met de kleuren. Een donkergroen papier roept onmiddellijk een kerstsfeer op. Iets opvallender is dan weer bordeaux rood: bijzonder stijlvol en perfect voor kerst. Deze beide kaarten kan u combineren met goudfolie, deze combinatie zien we ook veel terug in kerstdecoratie. Een andere optie is donkerblauw papier combineren met zilverfolie. Hier spelen we meer in op een winterse sfeer. Dit roept meteen beelden op van besneeuwde dorpen en ijskristallen aan het raam.

U kan kiezen voor een enkele kaart op dik en stevig papier. Deze heeft een enorm luxueuze look & feel. Als alternatief is er een dubbele kaart op iets lichter papier. Deze zal mooi blijven staan op de kast en is iets traditioneler.

Gepersonaliseerde kerstkaarten voor een magische kerst

Bij Atelier Maurice kan u zich laten inspireren door de website, maar we gaan nog een stapje verder! Onze huisontwerpers staan als ware kerstelfjes klaar om de perfecte kerstkaart voor u te ontwerpen. Zo kan u een heel persoonlijke en hartelijke kerstboodschap uitsturen naar al uw vrienden en familie.

Wenst u een foto te verwerken in uw kerstkaart? Dat is zeker mogelijk! De kerstkaart met foto wordt zo echt een hebbeding, die vrienden en familie zeker zullen bewaren. U geeft ons heel eenvoudig uw wensen door en wij zorgen voor gepersonaliseerde kerstkaarten waar u tevreden over bent.

Gepersonaliseerde kerstkaarten hebben ook als voordeel dat u heel veel vrijheid heeft. Wil u bijvoorbeeld van de gelegenheid gebruik maken om een ‘save the date’ mee te geven? Onze ontwerpers kunnen dit perfect verwerken in uw gepersonaliseerde kerstkaarten. Voor de finishing touch kan u uw kerstkaarten afwerken met een mooie bijpassende enveloppe. Wist u dat het gebruik van enveloppe voeringen heel trendy is? Een mooie gouden enveloppe voering geeft extra cachet aan uw kerstkaart!

De enveloppe sluiten kan u met een bijpassend sluitzegel. Verstuurt u heel wat kerstkaarten dit jaar? Laat dan uw kerstkaarten meteen drukken op de achterkant van de kaart. Zo raken uw kerstkaarten zeker niet verloren en het bespaart u heel wat werk. De bespaarde tijd kan u besteden aan… kerstshopping!

Kerstkaarten met foliedruk

Foliedruk is het aanbrengen van een gekleurd laagje op uw kerstkaart. Dit kan in glanzende metallic kleuren als goud, zilver, koper, brons of rosé. Daarnaast zijn ook matte kleuren zoals rood of blauw mogelijk.

U kan zowel kiezen voor enkele subtiele details in foliedruk als voor een volledige kaart in foliedruk. Wat dacht u bijvoorbeeld van glanzende sterren in goudfolie of een zilverkleurige kerstwens? Kiest u voor een extra dikke papiersoort, dan zal de foliedruk nog een extra reliëfeffect geven!

Foliedruk is een ambachtelijke druktechniek. Er wordt gebruik gemaakt van een magnesium stempel, een ‘cliché’ in drukkerstermen. Onder hoge druk en warmte wordt de kaart tegen de folie en de stempel gedrukt. Zo wordt de folie op het papier overgebracht. Het is een intensief proces dat heel wat vakkennis van de foliedrukker vraagt. Dit ambachtelijk procedé past perfect bij die nostalgische kerstsfeer waar we allemaal zo van houden!