KENMERKEN

LASEREN

Met deze spectaculaire techniek kunnen fantastische resultaten bereikt worden. Laat bijvoorbeeld de naam van uw kindje uitlaseren in een blikje voor een uniek effect!

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Laseren van A tot Z

Atelier Maurice beschikt over een lasermachine van topkwaliteit. Deze machine kan met behulp van een laserstraal heel precies graveren of snijden in verschillende materialen. Het is dus zowel mogelijk om bepaalde motieven uit te snijden als om een ets te maken in het oppervlak. Dit wil zeggen dat er heel wat creatieve mogelijkheden zijn om met deze techniek aan de slag te gaan.

Lasersnijden en graveren kan bovendien op verschillende materialen. Zo kunnen we leuke vormpjes snijden in papier, maar ook snijden en graveren in hout. Een andere toepassing is graveren in metaal.

Geboortekaartje met laser cut

De geboorte van jullie kindje willen jullie natuurlijk met een bijzonder geboortekaartje aankondigen. Een geboortekaartje met laser cut springt meteen in het oog! U kan een klein figuurtje laten uitsnijden, maar ook een fijn en elegant kantwerk is mogelijk. Of wat dacht u van het uitsnijden van de naam van uw kleine wondertje? Zo wordt deze nog extra in de spotlight gezet.

U kan met laser cut qua stijl verschillende kanten uit. Kiest u ervoor om een strak geometrisch diertje te laten uitsnijden, dan past dit perfect binnen een minimalistische strakke stijl. Een andere optie is om hier en daar een driehoekje uit te snijden voor een fun en speels effect! Of wat dacht u van een strikje of wolkje? Leuk is ook dat dit aan beide kanten van het kaartje zichtbaar is, zodat u kan spelen met effecten. Daarnaast kan u het kaartje combineren met een leuk gekleurd envelopje, het kleur van de enveloppe zal zichtbaar zijn door het uitgelaserd figuurtje. Dit zorgt weer voor een extra kleuraccent.

Doopsuiker met laser

Voor uw doopsuiker bent u natuurlijk op zoek naar een originele verpakking die meteen de aandacht trekt. Een blikken doosje met de naam van uw kleine prins of prinses erin gegraveerd is precies wat u zoekt!

Door het bovenste laagje van het blikken doosje weg te laseren, wordt de zilveren kleur van het metaal zichtbaar. Dit geef een bijzonder effect en bovendien zijn de blikken doosjes een leuk aandenken. Deze doosjes zullen zeker bewaard worden en een leuke nieuwe bestemming krijgen, als het lekkers dat erin zat opgesmuld is! Door een blikken doosje te gebruiken, maakt u uw doopsuiker ook meteen duurzaam. Dit is namelijk geen wegwerpartikel, maar iets dat functioneel is en opnieuw gebruikt kan worden.

Laser cut kan ook gebruikt worden om leuke vormpjes uit te snijden in hout. Zo kan u een leuk houten figuurtje op het kaartje kleven en dit dan laten terugkomen op de doopsuiker. Een bijzondere touch die alles tot een mooi geheel maakt! U kan ook sleutelhangers in hout laten maken en de naam van uw kindje hierin graveren, zo heeft u een heel bijzonder geschenkje.

Huwelijkskaarten met lasersnijden

Bent u op zoek naar een elegante en romantische stijl voor uw huwelijkskaarten? Dan zal een lasergesneden kantmotief u zeker betoveren. Dankzij de laser kunnen hele fijne motieven uitgesneden worden, wat prachtige effecten geeft. U kan spelen met kleur, door bijvoorbeeld te kiezen voor een nude kaart met gelaserd kantmotief. Dit combineert u dan met een witte inlegkaart voor een stijlvol contrast.

Laseren combineren met andere technieken

De laser cutting techniek laat zich perfect combineren met de andere technieken die Atelier Maurice aanbiedt. U kan het simpel houden door enkel te kiezen voor drukwerk in kleur. Zo ligt het accent op de gelaserde elementen.

Verder is het mogelijk om het gelaserde motiefje te laten terugkomen op de kaart, maar dan in een andere techniek. Dit kan bijvoorbeeld foliedruk of blinddruk zijn. Op deze manier kunnen fun & trendy effecten bereikt worden.

Laser cut visitekaartjes en zakelijk drukwerk

Met uw visitekaartje wil u meteen opvallen bij uw contacten. U wil een blijvende indruk maken en uw logo mooi in de verf zetten. Laseren is hiervoor een ideale techniek. Zeker als u een symmetrisch logo heeft, is het de perfecte manier om uw logo op een strakke maar opvallende manier in de kijker te zetten.

Dit kan u dan verder gaan doortrekken in ander drukwerk, zoals bijvoorbeeld een cadeaubon, afsprakenkaartje of uitnodiging. Zo wordt dit een uniek aspect van uw huisstijl.