KENMERKEN

FANTASIELETTERS

De eerste indruk van uw uitnodiging wordt in één oogopslag gemaakt! Kies daarom zorgvuldig het gepaste lettertype bij uw ontwerp. Het lettertype bepaalt namelijk voor een groot deel deze eerste indruk.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Geef uw tekst extra cachet met een fantasielettertype

Dankzij het juiste lettertype zal uw ontwerp een specifiek gevoel uitstralen. Hierdoor zal de ontvanger onmiddellijk een emotie ervaren bij het zien van uw kaart.

Het is wetenschappelijk bewezen dat lettertypes die aangenaam om te lezen zijn gemakkelijker begrepen en onthouden worden door de lezer. Teksten die in een moeilijker te lezen lettertype staan, worden vaak minder goed opgenomen door de ontvanger waardoor de boodschap vaak niet volledig doordringt bij de lezer.

Neem dus de nodige tijd voor het kiezen van ‘uw’ lettertype zodat u het juiste gevoel kan overbrengen in uw ontwerp!

De verschillende soorten lettertypes

Tijdens uw ontdekkingstocht doorheen onze site zal u opmerken dat wij met twee soorten lettertypes werken. Dat zijn de schreefloze letters en de fantasieletters.

Schreefloze lettertypes of ook wel sans serif genoemd zijn voornamelijk terug te vinden in strakke, moderne uitnodigingen. Dit lettertype is geschikt voor een kortere tekst en ziet u vaak terugkomen in online teksten.

Het fantasielettertype kenmerkt zich vooral door zijn uitgesproken creatief karakter. Dit lettertype probeert een bepaalde emotie weer te geven in uw ontwerp. De handgeschreven lettertypes zijn hiervoor de perfecte tool. Dergelijke lettertypes gebruiken wij om mensen hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren voor uw event.

Daarnaast bestaan er ook nog de schreefletters. Men past dit lettertype hoofdzakelijk toe voor een doorlopende tekst zoals in een boek of een krant. Schreeflettertypes worden ook soms gebruikt bij kaarten met reliëfdruk. Het meest bekende lettertype in deze categorie is Times New Roman.

Kies voor een fantasielettertype

Een fantasielettertype kenmerkt zich vooral als een decoratief lettertype. Atelier Maurice hanteert in zijn ontwerpen fantasieletters om een naam of een deel van de tekst in de kijker te zetten. Kies voor een luxueuze afwerking van de naam in foliedruk of letterpress om het plaatje compleet te maken!

In onze mood Fun & Trendy wordt er bijvoorbeeld vaak gespeeld met het fantasielettertype. De fantasieletters maken deel uit van het ontwerp door er een kleine afbeelding aan toe te voegen. We combineren het lettertype met bijvoorbeeld een hartje, een vogeltje of een vlaggenlijn. Als u ervoor kiest om te werken met enkel de naam in het ontwerp kan er gekozen worden voor een afwerking in een opvallend kleur zoals geel of fuchsia. Het lettertype vloeit naadloos over in het ontwerp en versterkt hiermee het ontwerp van uw originele uitnodiging.

Het fantasielettertype voor een business uitnodiging

Het fantasielettertype kan ook zeker gebruikt worden voor een business uitnodiging zoals een visitekaartje of de opening van een nieuwe zaak. Laat de naam van uw bedrijf opvallen door te kiezen voor een creatief lettertype! In combinatie met een fantasielettertype kiest men vaak voor een schreefloos lettertype om een mooi contrast te creëren.

Let er steeds op dat het gekozen lettertype goed samengaat met uw eigen huisstijl en bij de doelgroep van uw bedrijf, zodat er geen stijlbreuk ontstaat. Uw huisstijl vertegenwoordigt uw bedrijf visueel bij uw klanten. Het is dan ook van belang dat deze huisstijl terug komt in de verscheidene communicatiemiddelen.

Het lettertype in uw ontwerp geeft een bepaalde boodschap weer die u wilt meegeven aan uw klanten. Zo kan u bijvoorbeeld opteren voor een lettertype die eerder een betrouwbare indruk nalaat of een lettertype dat de exclusiviteit van uw bedrijf naar voor laat komen.

Wil u zelf een eigen ontwerp aanleveren?

Atelier Maurice stelt online diverse ontwerpen voor die nog volledig te personaliseren zijn naar uw eigen wensen. U kan dan beroep doen op onze ontwerpafdeling voor het creëren van een eigen uitnodiging op maat. U kunt ook zelf een drukklaar bestand aanleveren met uw eigen ontwerp.

Als u een eigen bestand aanlevert, is het van belang dat het bestand met uw ontwerp in ‘lettercontouren’ staat. Lettercontouren zet de tekst om naar een afbeelding en zo loopt u geen risico dat de computer van de ontvanger uw lettertype niet kan lezen en alles in vreemde tekens komt te staan.

Hopelijk hebben wij u hiermee wat meer duidelijkheid kunnen geven in de wirwar van lettertypes! Laat u inspireren door onze talloze ontwerpen met een fantasielettertype en contacteer ons gerust als u nog meer ondersteuning wenst hieromtrent!