KENMERKEN

ZWARTE FOLIE

Zwarte folie is een verrassend veelzijdig kleur, waar vele stijlvolle effecten mee kunnen bereikt worden. Het straalt puurheid en eenvoud uit, less is more!

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Zwarte folie: verrassend origineel

Zwarte folie is een verrassend originele en verfrissende keuze. Net als bij de metallic folies zit er een lichte glans op, maar het straalt ook eenvoud en puurheid uit. Back to the basics dus! Vooral op het eco grey of eco brown papier komt de zwarte folie bijzonder goed tot zijn recht. Als u op zoek bent naar kaarten met natuurlijke look of een vintage geboortekaartje, dan is dit zeker een goede match.

De zwarte folie geeft een mooi effect op extra dikke papiersoorten, omdat de folie dan mooi in het papier kan gedrukt worden. Er ontstaat dan een voelbaar reliëfeffect, absoluut een meerwaarde voor uw uitnodiging.

Zwarte folie zorgt ook voor een authentiek en naturel effect. Voor kaarten met natuurlijke look is zwarte folie dus perfect. Het is een neutraal kleur, dat het papier mooi laat uitkomen.

Boho chic of retro hip

Zwarte folie op een grijs of bruin karton is perfect voor ‘boho’ trouwkaarten. Het is een eenvoudige look, die in combinatie met een ontwerp met ‘boho’ elementen meteen die bohemian look uitstraalt. Denk maar aan florale accenten en leuke vintage lettertypes. Opnieuw verwijzen we hier naar het eco brown of eco grey papier! De eenvoudige, natuurlijke kleuren roepen de juiste sfeer op en leggen de nadruk op de natuurlijke materialen. Zo krijgt u kaarten met natuurlijke look. Met de zwarte foliedruk keert u ook terug naar de kunst van het ambachtelijk drukken, zonder franjes. Uw kaarten worden dus bijzonder authentiek!

Ook voor een retro uitnodiging voor een feest of voor retro geboortekaartjes is zwarte folie een uitstekende keuze. U kan bijvoorbeeld spelen met de typografie en verschillende lettertypes combineren. Daarnaast is het ook leuk om met een tof retro motiefje te werken. Dit kan bijvoorbeeld een snor of bolhoed zijn, maar ook een grappig hondje of ander diertje. Meer inspiratie voor vintage geboortekaartjes vindt u zeker in onze mood natural and authentic!

Huwelijksdrukwerk van A tot Z

 Bij Atelier Maurice kan u terecht voor drukwerk van A tot Z. U vindt bij ons niet alleen huwelijksuitnodigingen, maar ook bijpassende save the date kaarten, receptiekaartjes en enveloppen. Zo kan u de gasten stijlvol uitnodigen en kijkt iedereen reikhalzend naar uw feest uit!
Voor tijdens het feest kan u beroep doen op Atelier Maurice voor alle drukwerk en tafeldecoratie. Dit kan gaan van tafelnummers, tot menukaarten en ceremonieboekjes. Wilt u de gasten nog leuke bedankjes meegeven als herinnering? Dan heeft u een ruime keuze uit doosjes, snoepzakwikkels, en stickers. Stuurt u uw gasten liever bedankkaartjes met een mooie huwelijksfoto enkele weken na het feest? Ook daarvoor kan u bij Atelier Maurice terecht.
Informeer zeker bij onze klantendienst voor de samenstelling van een pakket van producten op uw maat.

Luxe drukwerk by Atelier Maurice

Bij Atelier Maurice vindt u drukwerk met net dat tikkeltje extra. Dit doen wij op verschillende manieren.
Allereerst werken wij alle kaarten af met hoogwaardige technieken van topkwaliteit. Foliedruk is één van deze bijzondere druktechnieken. Met een speciale stempel of ‘cliché’ wordt de zwarte folie onder hoge druk en warmte in het papier gedrukt. Bij dikkere papiersoorten ontstaat er nog een extra voelbaar reliëfeffect.

Atelier Maurice kan daarnaast kaarten in speciale vormen ontwerpen en realiseren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ronde kaart? Als u dit combineert met zwarte folie en een dikke bruine papiersoort, krijgt u de karton look van een bierviltje. Bewonderende blikken gegarandeerd!

Op onze website vindt u ook bijzondere accessoires en kaarten die uit meerdere delen bestaan. Bij de uitnodiging van Lucas bijvoorbeeld, wordt een bruine kaart met zwarte folie gecombineerd met een zwarte hoes. Een andere mogelijkheid is een toffe enveloppe voering. In deze voering kan u dan de kleuren of motieven van de kaart herhalen. Deze complexere kaarten en accessoires geven een extra touch aan uw drukwerk!

Ten slotte krijgt u bij het kiezen tussen al deze bijzondere afwerkingen steeds een vlekkeloze service door onze klantendienst.

Zakelijk zwart met een twist

Het kleur zwart is neutraal en eenvoudig, het is dan ook ideaal voor zakelijk drukwerk. Eco papier met zwarte folie is een perfecte match voor een duurzaam en origineel visitekaartje. Het papier is stevig en sterk en de zwarte folie zal zeker de gewenste uitstraling geven.

U kan zowel kiezen voor een hippe, vintage look als voor een meer zakelijke en strakke stijl. Bovendien heeft u het voordeel dat zwart tijdloos is. Wanneer u een huisstijl met zwarte accenten ontwikkelt, bent u niet afhankelijk van trends of veranderende modes. Het is ook heel makkelijk om deze huisstijl door te trekken in bijvoorbeeld de vormgeving van het interieur van uw zaak.