KENMERKEN

PAPIER: LINNEN

Linnenpapier zorgt voor een exclusieve afwerking van uw uitnodiging. Het linnen papier heeft een lichte structuur door de lijnen in de stof. Door deze structuur heeft dit papier een eigenheid en heeft elk kaartje een uniek ontwerp.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Luxe drukwerk in linnen

Het linnen papier voelt aan als een natuurlijke stof en bestaat in meerdere kleuren. Linnen wordt steeds verlijmd met een andere papiersoort naar keuze. Vaak wordt er dan geopteerd voor een eenvoudig, maar stijlvol wit of offwhite papier zodat de aandacht volledig naar het ontwerp en het linnen gaat. Het papier in linnen is zeer fijn van grammage. De dikte van de kaart wordt dus gecreëerd door de keuze van deze tweede papiersoort.

De twee verschillende papiersoorten worden na het drukken op elkaar verlijmd zodat het één mooi geheel vormt. Het verlijmen van de kaartjes dient manueel te gebeuren en is een arbeidsintensief, maar ambachtelijk werk. Doordat het materiaal in stof is, is het niet mogelijk om digitaal te drukken op linnen of velvet.

Op het papier in linnen wordt er een afwerking voorzien in foliedruk zoals goudfolie, zilverfolie of koperfolie. Afhankelijk van welk kleur linnen u kiest, wordt er een bijpassende foliekleur gekozen. Door de structuur van het linnen krijgt de foliedruk een heel unieke en ambachtelijke uitstraling. De geweefde structuur is licht zichtbaar door de tekst in foliedruk.

Naast foliedruk kan er ook voor de techniek letterpress gekozen worden op linnen. Bij letterpress wordt de tekst door middel van inkt in het papier gedrukt. Net zoals foliedruk is er door de druk op het papier een reliëf zicht- en voelbaar. Letterpress komt het best tot zijn recht op een zwaardere en gevezelde papiersoort. 

Wil u graag een luxe geboortekaartje met linnen? 

Voor uw geboortekaartje op maat kan er gekozen worden voor een naam in een fijn geschreven lettertype, maar het is zeker ook mogelijk om een afbeelding in foliedruk op het linnen te laten zetten zoals een maan of een rond vlak. 

We hanteren een minimum lijndikte van 0,35mm voor de ontwerpen op linnen. Informeer bij onze klantendienst voor meer uitleg omtrent de mogelijkheden.

Zakelijk drukwerk in linnen

Linnen en velvet zijn perfect voor zakelijk drukwerk. Het stoffen papier is zeer stevig en gebruiksvriendelijk. Daarom wordt dit vaak voorgesteld als kaft voor menu- en wijnkaarten. 
 
De klanten onthouden zonder twijfel de eerste indruk die ze krijgen van uw zaak. De huisstijl dat wordt doorgetrokken in het drukwerk zal hier zeker en vast aan bijdragen. Het linnen en het velvet geven uw zakelijk drukwerk onmiddellijk een exclusieve uitstraling

De veelzijdigheid van linnen

Het linnen leent zich perfect ertoe om te matchen bij een leuk winter thema, maar ook een kaartje in zomerse stijl kan gerust. Dankzij de veelzijdigheid van het papier zijn er heel wat opties in kleuren om te combineren en af te stemmen op uw eigen thema.

Het linnenpapier is tijdloos en kan zowel voor een klassiek en elegant feest als voor een trendy en kleurrijk trouwfeest gekozen worden. 

Wij beschikken over een papierwaaier en een waaier aan foliekleuren zodat er kan vergeleken en samengesteld worden. Samen met Petra en Sylvie van onze klantendienst gaan wij op zoek naar de perfecte match voor jullie uitnodiging.

Uw uitnodiging op maat in linnen

Atelier Maurice helpt u graag verder met het ontwerp van uw luxe geboortekaartjes, chique trouwkaarten, visitekaart op maat. Wij beschikken over een eigen ontwerpafdeling die uw ideeën giet in een finaal ontwerp.

Het design wordt met u volledig afgetoetst totdat deze helemaal is wat u voor ogen had. Het is dan ook mogelijk om (mits een supplement) een digitale drukproef van uw ontwerp bij onze klantendienst aan te vragen.

Sylvie en Petra staan paraat voor al uw vragen. Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak in onze kantoren te Brugge.

Trotse houder Handmade label

Wist u dat Atelier Maurice houder is van het handmade label in Brugge? Dankzij onze jarenlange ervaring in de grafische sector en het gebruik van ambachtelijke druktechnieken is ons familiebedrijf sinds 2021 houder van het Handmade label.