KENMERKEN

STANSEN


Wenst u graag een kaart in een speciale vorm of met afgeronde hoeken? Dan is de techniek stansen echt iets voor u. Zelfs bij een sober design geeft de vorm een unieke touch!

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Geboortekaartjes met stans

Zoekt u een geboortekaartje op maat? Atelier Maurice biedt u originele geboortekaartjes met bijzondere afwerkingstechnieken zoals stansen, foliedruk en letterpress!

Stansen is een zeer veelzijdige techniek. Een eerste toepassing is het maken van ronde hoeken aan een kaartje. Dit geeft ieder geboortekaartje een mooie design look en past zowel bij een minimalistische als een romantische stijl. Ronde hoeken kunnen voorzien worden bij zowel enkele als dubbele kaartjes.

Geboortekaartjes met stans kunnen een leuk doorkijk-effect hebben. Bij een dubbel kaartje kan de binnenzijde in een leuk kleurtje gedrukt worden. Door een hartje of ander figuurtje te stansen in de voorkant, wordt het kleur van de binnenkant zichtbaar.

Voor uw geboortekaartje op maat kan u ook de naam van uw kindje laten uitstansen uit het kaartje. Dit kan zorgen voor een heel speels kaartje, maar het past zeker ook binnen een strakke stijl.

Doopsuiker stansen

Bij uw unieke geboortekaartjes zoekt u natuurlijk ook de bijpassende doopsuiker. Atelier Maurice kan labels en stickers stansen in alle vormen en maten! Labels kunnen in elke gewenste grootte en vorm gemaakt worden en kunnen voorzien worden van een gaatje, drukwerk en foliedruk.

Daarnaast stansen we doopsuikerdoosjes en snoepzakwikkels om uw geschenkjes te verpakken. We doen dit in huis, wat als voordeel heeft dat we deze eerst kunnen personaliseren met print of foliedruk vooraleer de doosjes gestanst en gekleefd worden.

Uw doopsuiker zal zo een prachtig geheel vormen en zeker in het oog springen! Bovendien zijn de stickers multifunctioneel. U kan ze gebruiken als sluitzegel, maar u kan ze ook op een doosje, zakje, theelichthoudertje, bellenblaas, … kleven. Wij voorzien uw stickers ook graag in twee kleuren of meerdere formaten, zodat u van uw doopsuiker een leuk geheel kan maken.

Feestelijke uitnodigingen stansen

Geef uw trouwkaarten of uitnodigingen een origineel uitzicht door middel van stansen! Er zijn heel wat opties. Zo kan u kiezen voor ronde hoeken aan uw kaart, maar u kan de kaart ook volledig rond maken. Zo krijgt de kaart de look van een bierviltje, dit kan u volledig af maken door met eco papier te werken. Uw gasten zullen al helemaal in de sfeer zijn voor uw feestje!

Het is eveneens mogelijk om een vormpje uit te stansen in het midden van bijvoorbeeld een huwelijksuitnodiging. Dit kan bijvoorbeeld een hartje zijn of de symbooltjes die de verschillende onderdelen van de dag aanduiden.

Elegante cadeaubon

Stansen biedt heel wat interessante opties voor het uitwerken van een cadeaubon. Door met een stansvorm te werken kan u zorgen voor een klepje of ander systeem om de cadeaubon dicht te vouwen. Zo heeft u geen enveloppe nodig en krijgt de cadeaubon heel wat extra cachet.

Atelier Maurice heeft twee van dergelijke cadeaubons uitgewerkt die u kunnen inspireren voor uw eigen ontwerp. De bon ‘Garden’ wordt in drie gevouwen, waarbij vooraan een half maantje is gestanst voor het sluiten van de bon. De bon is verder afgewerkt met print en foliedruk. De goudfolie straalt klasse uit en verhoogt de geschenkwaarde van de bon.

Een ander voorbeeld is de cadeaubon ‘Papillon’. Deze heeft een vierkant formaat met vier flapjes die op originele wijze in elkaar vouwen om de bon te sluiten. Zo heeft de klant echt het gevoel een geschenkje te openen! De bon Papillon werd afgewerkt met een vrolijk gedrukt kleurtje, maar kan evengoed afgewerkt worden met foliedruk.

Heeft u zelf een idee voor een originele stansvorm? Wij werken deze graag voor u uit! Samen bekijken we de technische haalbaarheid en geven u graag advies.