KENMERKEN

DIGITALE FOLIEDRUK

Digitale foliedruk of cold foil is de perfecte techniek om uw kaartjes te laten schitteren! Bij deze techniek ligt de folie iets dikker op de kaart, waardoor een reliëfeffect ontstaat. Daarom wordt dit ook wel 3D foliedruk genoemd. Eén ding is zeker: bewonderende blikken zijn gegarandeerd.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Digitale foliedruk: wat is het?

Digitale folie of cold foil is een techniek waarbij eerst een transparant laagje gelegd wordt overal waar foliedruk moet komen. Daarop wordt dan de foliedruk geplaatst in het gewenste kleur: goudfolie, zilverfolie of koperfolie. Daardoor ligt de goudfolie iets dikker op het kaartje en ontstaat er een reliëfeffect. Digitale foliedruk wordt daarom ook wel 3D foil genoemd. Dit reliëfeffect en de glans van de folie zullen ervoor zorgen dat uw kaarten meteen in het oog springen!

Er zijn een aantal verschillen met traditionele foliedruk of ‘hot foil. Bij de traditionele, ambachtelijke foliedruk wordt er gewerkt met een magnesium cliché. Dit moet eerst nog gemaakt worden, wat bij digitale folie niet nodig is. Daardoor kan er kort op de bal gespeeld worden en kan de bestelling sneller geleverd worden. Terwijl de zilverfolie bij traditionele folie in het papier gedrukt wordt, zal deze bij digitale folie wat dikker op het papier liggen. Digitale foliedruk wordt vooral gebruikt op witte en crème papiersoorten. Wenst u een gekleurd papier, dan kiest u best voor traditionele foliedruk.

Geboortekaartjes met cold foil

Digitale foliedruk is ideaal voor geboortekaartjes! Doordat er geen cliché nodig is, kunnen de kaartjes sneller geproduceerd worden en kan u deze dus sneller versturen. Bovendien kan u met 3D folie de naam van het kindje mooi in de schijnwerpers plaatsen. Bent u een grafische professional? Dan kan u de voorzijde van de geboortekaartjes laten afwerken met digitale folie en de binnenzijde zelf afwerken bij de geboorte. Vraag gerust een staaltje aan om dit vooraf even te testen.

Had u al gedacht aan doopsuiker en bedankjes? Met digitale folie is het mogelijk om ook deze met bijvoorbeeld goudfolie, zilverfolie of koperfolie af te werken. Zo kan u alles in dezelfde stijl afwerken: een sensationeel geheel!

Digitale folie voor al uw huwelijksdrukwerk

Ook voor huwelijksdrukwerk kan u prachtige resultaten bereiken met digitale folie. Wenst u bijvoorbeeld om een ‘floral’ illustratie te combineren met uw namen in goudfolie? Dat kan perfect met digitale foliedruk. Voor uw huwelijk wenst u de gasten op verschillende onderdelen van uw huwelijksfeest uit te nodigen? Digitale folie is heel geschikt om met verschillende versies te werken. Zo heeft u de vrijheid om alles aan uw planning aan te passen.

Bovendien is digitale foliedruk ook een geschikte techniek voor kleine oplages, zoals voor uw menukaarten of tafelnummers. Dit geeft een elegante touch aan al uw tafeldecoratie: van naamkaartjes tot servettenringen, alles krijgt ‘a touch of gold’!

Communiekaartjes met een afwerking in digitale foliedruk

Voor uw communiekaartjes zoekt u een echte blikvanger? Zoek niet verder, digitale folie is dé techniek om uw zoon of dochter in de kijker te zetten. De naam van uw zoon of dochter wordt afgewerkt in goudfolie, zilverfolie of koperfolie met een extra reliëfeffect. Wenst u dit te combineren met een foto? Ons hoogwaardig digitaal drukwerk en matte laminatie laten uw foto’s perfect tot hun recht komen.

Ook voor de bedankjes en dankkaartjes kan u perfect met digitale folie werken. Zo wordt alles verwerkt tot een stijlvol geheel. Wenst u labels van verschillende grote of een aantal verschillende versies van de dankkaartjes? Met digitale folie is dit allemaal mogelijk. Deze flexibele techniek geeft u een waaier aan mogelijkheden om met verschillende accessoires en versies te werken. Wij maken u graag wegwijs in alle mogelijkheden, aarzelt u niet de klantendienst te contacteren voor meer informatie.

Lamineren voor een matte afwerking

Kaartjes met digitale folie worden meestal ook gelamineerd, wat zorgt voor een mooie matte afwerking. U heeft de keuze tussen mat lamineren of ‘soft touch’ lamineren. Deze beide technieken zorgen dat kleurvlakken extra mooi uitkomen. Bovendien zorgt het voor een mooi contrast met de glanzende foliedruk, die dan nog meer in het oog springt.