KENMERKEN

DIGITALE FOLIEDRUK

Digitale foliedruk of cold foil is de perfecte techniek om uw kaartjes te laten schitteren! Bij deze techniek ligt de folie iets dikker op de kaart, waardoor een reliëfeffect ontstaat. Daarom wordt dit ook wel 3D foliedruk genoemd. Eén ding is zeker: bewonderende blikken zijn gegarandeerd.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Wat kunnen wij u bieden?

In een steeds veranderende markt met stijgende verwachtingen, zet Atelier Maurice in op innovatie en kwaliteit. Zo kunnen we u nog beter en nog sneller van dienst zijn! De nieuw Scodix machine geeft ons onbegrensde mogelijkheden voor digitale foliedruk.

De digitale folie geeft de tekst een glanzende uitstraling en creëert een luxe effect.
Met de nieuwe Scodix machine kunnen we uw drukwerk afwerken met digitale folie en spotvernis. Met een inkjet systeem wordt polymeer aangebracht op de gewenste plaatsen. Deze polymeer kan dienen als spotvernis of verder afgewerkt worden met een folie
 
Deze beide toepassingen bieden u heel wat creatieve mogelijkheden. Zo kan er gevarieerd worden in de dikte van het polymeer om bijvoorbeeld een reliëfeffect te creëren. Bovendien is er bij digitale folie geen nood meer aan een cliché, waardoor wij u snellere levertermijnen kunnen aanbieden

Lamineren

De kaartjes met digitale folie worden steeds gelamineerd. U kan hierin kiezen voor een matte of glanzend laminaat. Het laminaat geeft uw kaart een exclusieve uitstraling en maakt dat de kaart ook een stuk steviger aanvoelt.
Bij digitale foliedruk zijn er ook meerdere keuzes mogelijk in kleur namelijk goudfolie, zilverfolie, koperfolie en rosé goudfolie.

Verschil digitale folie met klassieke foliedruk

Zoals hierboven vermeld is er voor digitale foliedruk geen cliché of stempel nodig waardoor er bij een geboorte snel gedrukt kan worden. Nog een belangrijk verschil is dat de folie bij klassieke foliedruk ingedrukt wordt in de kaart. Bij digitale foliedruk wordt dit op de kaart gelegd. Hierdoor krijgt de folie een opdikkend effect.
Als er geopteerd wordt voor digitale folie dient er wel rekening gehouden te worden met de papierkeuze. Bij klassieke folie is er een waaier aan papiersoorten mogelijk. Dit is beperkter als we digitaal folie plaatsen.
 

Kan ik een eigen ontwerp aanleveren bij Atelier Maurice?

Op onze site kan u tal van ontwerpen terugvinden als voorbeeld van onze technische mogelijkheden. Het is dus zeker mogelijk om een eigen ontwerp van uw geboortekaartje met foliedruk aan te leveren. Of wij kunnen het ontwerp ook voor u opmaken. Wij beschikken over een creatieve afdeling waarbij wij graag op basis van uw ideeën een ontwerp maken.
 
Vraag gerust een offerte aan met vermelding van het aantal, welke toepassing zoals klassieke foliedruk of digitale foliedruk, reliëfdruk, letterpress en het formaat van de kaart via info@ateliermaurice.be.