KENMERKEN

VERLIJMEN


Wie op zoek is naar een extra stevige kaart zal de techniek verlijmen zeker kunnen appreciëren! Door te verlijmen wordt het mogelijk om twee verscheidene papiersoorten te combineren. Zo kunnen mooie contrasterende effecten bereikt worden.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Verlijmen: wat is dit nu?

Een verlijmde kaart ontstaat uit twee papiersoorten die aan elkaar gelijmd worden. Dit kan tweemaal dezelfde papiersoort zijn of u kan kiezen om twee verschillende papiersoorten bijvoorbeeld wit en blauw met elkaar te combineren. Wij verlijmen de oppervlakken door middel van een dubbelzijdig lijmvel. Het lijmvel is een goede hechting tussen de twee aparte kaarten die dan één geheel vormen.

Verlijming geeft op deze manier de kans om een stevige kaart te creëren waarbij u diverse druktechnieken kunt combineren. Normaal is het enkel mogelijk om een digitale druk of een offsetdruk uit te voeren op fijnere papiersoorten. Wanneer wij een verlijmde kaart hebben, bedrukken wij eerst de ene kaart apart en vervolgens worden de kaarten aan elkaar verlijmd. Zo is het perfect mogelijk om de kaart digitaal te bedrukken en toch een zwaardere kaart te hebben.

Hou er wel rekening mee dat het verlijmen van kaarten alleen toegepast kan worden voor enkele kaarten aangezien het door de dikte van de kaart niet meer mogelijk is om deze nog te plooien.

Perfect voor luxe visitekaartjes

Het visitekaartje is vaak het eerste wat een leverancier of een klant van uw bedrijf te zien krijgt. Het is dus belangrijk dat deze eerste indruk onmiddellijk goed zit. De kwaliteiten van een goed visitekaartje zijn:
-          het kaartje moet in het oog springen
-          het kaartje moet een handig formaat hebben
-          een visitekaartje moet van een stevige kwaliteit zijn.
Daarom wordt het verlijmen van kaarten vaak voorgesteld bij het ontwerp van visitekaartjes. Uw visitekaartje zal door de verlijming goed zijn van dikte en zeker en vast tegen een stootje kunnen. De visitekaartjes zien er zo ook heel wat luxueuzer uit.

Bezorg uw visitekaartje die extra finishing touch door de kaartjes te laten lamineren. U kan dan zelf kiezen of uw visitekaartje een matte of glanzende uitstraling krijgt.

Een waaier aan mogelijkheden

Een verlijmde kaart biedt meer opties om verscheidene technieken te combineren. U kan dan een enkele kaart langs beide zijden laten foliedrukken. Of u kan één zijde met reliëfdruk drukken en de ommezijde met foliedruk laten zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos dankzij het verlijmen!

Een verlijmde kaart is ook perfect als een bedankkaartje! Jullie foto kan digitaal bedrukt worden en het dankwoord kan dan bijvoorbeeld in foliedruk komen te staan. Het bedankkaartje zal een goede kwaliteit hebben en stevig genoeg zijn om enige tijd te kunnen rechtstaan bijvoorbeeld op een kast. 

Een leuke tip: stem het kleur van de foliedruk af op de kleuren die voorkomen in de foto. De kleuren zullen veel meer tot hun recht komen!

Uw ideale partner in exclusief drukwerk

Atelier Maurice splitst elke kaart op in een productreeks of set. Zo heeft u een duidelijk beeld van wat er beschikbaar is in een bepaald thema. Elke reeks kan eenvoudig uitgebreid of aangepast worden naargelang uw wensen.

Heeft u zelf een ontwerp opgemaakt of een idee in gedachten? Neem dan zeker even contact op met onze klantendienst voor een bezoek bij ons op kantoor. Wij kunnen dan even samen zitten en gericht op zoek gaan naar het juiste ontwerp voor u.