KENMERKEN

ROSÉ GOUDFOLIE

Rosé goudfolie is hét trendkleur van het moment. Het is zowel romantisch als feestelijk en komt prachtig uit op wit of nude papier.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Trend gespot: kaarten met rosé goudfolie

Rosé goud of ‘rose gold’ is al sinds enige jaren enorm trendy. In 2016 werd het verkozen tot kleur van het jaar door pantone, een bedrijf dat internationale kleurcoderingen publiceert. Sindsdien duikt dit trendkleur overal regelmatig op. Dit gaat van modecollecties tot interieur, accessoires, juwelen en in 2019 zelfs rosé gouden haar! Kaarten met rosé goudfolie kunnen in dit lijstje dus zeker niet ontbreken.

Sinds deze trend gelanceerd werd, is rosé goud ook helemaal hot op sociale media als Instagram en Pinterest. Influencers zijn er helemaal gek op en de kleur heeft nog niets aan populariteit verloren. Daardoor is rosé goud ook een echte trend geworden voor huwelijksthema’s en trouwuitnodigingen. Als u op zoek bent naar romantische trouwkaarten, zijn kaarten met rosé goudfolie dan ook de perfecte keuze.

Rosé goud heeft met zijn metallic glans een echte party vibe. Het is dus het kleur bij uitstek voor een feest uitnodiging! Met een rosé gouden opdruk is elke uitnodiging instant hip en ‘glamorous’.

De trend in rose gold kan ook opgemerkt worden in zakelijk drukwerk. Bij Atelier Maurice kan u cadeaubonnen, klantenkaarten of visitekaartjes met rosé goudfolie laten afwerken. U maakt gegarandeerd een blijvende en hippe indruk op uw klanten!

Romantisch in rosé

Rosé goudfolie leent zich heel goed tot romantische ontwerpen. Bovendien is rosé goud ook heel decoratief en creëert u hiermee meteen een eigen stijl. De rosé kleur combineert heel mooi met wittinten. Ook met handgeschept papier kan u verder gaan in het romantische thema. Dit papier heeft gekartelde randen en een mooie structuur.

U kan ook kiezen voor een ton-sur-ton effect door de rosé goudfolie op een nude papier te zetten. De twee tinten gaan perfect samen en de zachtroze kleuren zijn perfect voor een romantisch thema! Romantiek is trouwens niet enkel voorbehouden aan huwelijken. Ook geboortekaartjes passen in een lief en romantisch thema. Rosé goudfolie is hier dus ook perfect voor!

Een droomhuwelijk in rosé goud

Bent u op zoek naar een originele trouwkaart voor uw sprookjeshuwelijk? Dan kan u met rosé goudfolie niet missen! Of u nu super romantische trouwkaarten wenst of elegante, klassieke uitnodigingen, het kan allemaal. Atelier Maurice zorgt ervoor dat jullie trouwkaart perfect wordt!

Wat maakt een uitnodiging romantisch? Dit kunnen vele zaken zijn. Niet alleen het ontwerp speelt mee, maar ook de kleuren en het papier. In het ontwerp kan u werken met hartjes of fantasielettertypes. Met het kleur zit u natuurlijk al goed: rosé goudfolie brengt iedereen meteen in een romantische mood. Wat betreft het papier, daar heeft u verschillende keuzes. Wit papier met een beetje structuur is bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Ook handgeschept of nude papier stralen romantiek uit.

Wilt u een uitnodiging die elegant is en past bij een traditioneel huwelijksfeest? Dan kan u het ontwerp heel strak en modern houden, maar door de rosé goudfolie toch die extra elegantie aan de kaart meegeven.

Een opkomende trend is dat er steeds vaker met een centraal thema gewerkt wordt voor een huwelijksfeest. Dit thema komt dan overal terug in het drukwerk, maar ook in de aankleding van de zaal en eventueel zelfs in de kledij van de suite of de bruidsmeisjes. Met rosé goud heeft u meteen zo’n thema te pakken. Door simpelweg op elk onderdeel van het drukwerk een rosé gouden detail te laten terugkomen, kan u het thema overal mooi doortrekken. Dit kunnen uw namen of initialen zijn, maar ook een hartje of ander symbool. Atelier Maurice kan niet alleen uw huwelijksuitnodigingen voorzien, maar ook receptiekaarten, menukaarten, kaftjes voor de ceremonie, tafeldecoratie en nog zoveel meer. U kan steeds terecht bij de klantendienst om uw pakket op maat samen te stellen.

Het leven door een rosé bril

Het hippe rosé goud geeft een instant party vibe, het is dus perfect voor een feestelijke uitnodiging! Of het nu is voor een verjaardagsfeestje of een sweet sixteen, met een leuke kaart met rosé goudfolie zullen alle gasten zeker uitkijken naar uw feest.

Hoe kan je een leuk ontwerp creëren met rosé goudfolie? Wel, met een leuk fantasielettertype komt de foliedruk steeds mooi tot z’n recht. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘brush’ lettertype. Zo’n lettertype imiteert een soort kalligrafie effect. Dit kan heel elegant en sierlijk zijn, maar ook juist heel speels en fun. Brush lettertypes zorgen vaak ook voor een leuke retro sfeer.

Verder kan u voor een feestelijke uitnodiging ook spelen met de vorm van de kaart. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ronde kaart? Met een ronde kaart van dik papier, creëert u een soort luxe bierviltje. De rosé goudfolie geeft hier natuurlijk nog een extra touch aan: party mode = on!

Rosé goud en zakelijk drukwerk: een perfecte match

Rosé goudfolie en zakelijk drukwerk: het is misschien een onverwachte combinatie, maar wel een zeer geslaagde combinatie! Bent u op zoek naar een trendy en gedurfd visitekaartje? Wil u graag een jong publiek aanspreken? Wil u als innovatieve ondernemer of gemotiveerde startup een statement maken? Dan zijn visitekaartjes met rosé goudfolie absoluut geschikt voor u.

Een visitekaartje moet meteen een goede impressie geven, maar daar stopt het natuurlijk niet. Bij Atelier Maurice kan u een volledige huisstijl laten uitwerken. Denk maar aan briefpapier en enveloppen, maar ook klantenkaarten, cadeaubonnen en notablokjes zijn mogelijk. Een klantenkaart bijvoorbeeld wordt net als een visitekaartje langere tijd bijgehouden door de klant. Zo kan u dus zeker uw imago naar de klant toe verzorgen.