Atelier Maurice: wie zijn wij?

Atelier Maurice staat voor creatief drukwerk, exclusieve afwerkingstechnieken, een gepassioneerd team en een professionele aanpak. Atelier Maurice is uw partner voor karaktervol drukwerk met technieken als foliedruk, letterpress, reliëfdruk, edge painting en verlijmde kaarten.

Een rijke geschiedenis

Atelier Maurice werd geboren in de schoot van het bedrijf Buromac, dat sinds 1961 in de grafische sector actief is. Binnen dit familiebedrijf werd de technische knowhow en passie voor het vak van generatie op generatie doorgegeven. Zo beschikken wij vandaag over een ervaren team met de grootste expertise in het domein. We verwijzen met de naam ‘Atelier Maurice’ dan ook graag terug naar de vroegste wortels van Buromac: Maurice Deprest, grootvader van één van de huidige zaakvoerders. De band met het verleden, de familiale sfeer en de authenticiteit van ons atelier zetten we zo extra in de verf.


Hieronder een foto van Maurice Deprest (links) en de gedelegeerd bestuurders van Atelier Maurice: Greet Deprest en Jan Jonckheere (rechts).
         
 

Atelier Maurice is uw partner voor luxe drukwerk

Atelier Maurice kan putten uit een rijke traditie en ervaring, maar houdt tegelijk de blik op de toekomst. De combinatie van ambachtelijke afwerkingen en moderne druktechnieken maakt ons tot een unieke partner om al uw ontwerpen en creatieve ideeën te realiseren.
Passie voor exceptioneel drukwerk zit ons in het bloed en dit willen wij graag met u delen. Ons gepassioneerd team geeft u graag advies en begeleidt u van de offerte tot de levering van uw kaarten. Zelfs het versturen van de kaarten naar zijn eindbestemming kan Atelier Maurice voor zijn rekening nemen met onze verzendservice. U heeft zowel de mogelijkheid met de ontwerpers van Atelier Maurice te werken als uw eigen ontwerp aan te leveren.

Specialisatie in twee domeinen: Persoonlijk en Zakelijk

Atelier Maurice specialiseert zich zowel in gelegenheidsdrukwerk als drukwerk voor bedrijven. De site werd daarom opgesplitst in twee belangrijke delen.

Onder  het luik “Persoonlijk” kan u alles terugvinden voor persoonlijk drukwerk waarbij de focus ligt op drukwerk voor evenementen zoals geboorte, huwelijk, jubileum, communie, uitnodigingen e.a.

Het deel “Business” is dan weer gericht op bedrijven en huisstijl drukwerk zoals visitekaartjes, zakelijke kerstkaarten en briefpapier, maar ook uitnodigingen voor een opendeurdag of een bedrijfsevent. Daarnaast bezorgen wij ook uw cadeaubonnen of klantenkaarten een extra dimensie met een luxueuze afwerking in een van onze druktechnieken.

Wegwijs door onze producten

Om u wat wegwijs te maken door ons aanbod in de twee domeinen zijn de kaarten opgesplitst in 4 verschillende thema’s of moods:
Fun & Trendy:  laat uw creativiteit de vrije loop in dit thema. Deze mood haalt zijn inspiratie uit felle kleuren en speelse lettertypes. Expressieve uitnodigingen in een steviger karton gecombineerd met letterpress, dat is waar het hier om draait.

Natural & Authentic: less is more – zet de puurheid van het papier volledig in de belangstelling door papiersoorten met een iets ruwer oppervlak te gebruiken. De ontwerpen zelf zijn basic en to the point en er wordt vaak gewerkt met aardse tinten zoals donkergroen, bruin, zwart en goud.

Stylish & Classy: ontdek hier kaarten in een eerder minimalistische stijl. Donkere papiersoorten worden gecombineerd met goudfolie of zilverfolie. De strakke lettertypes zetten de moderne lijnen van deze uitnodigingen in de kijker.

Romantic & Elegant: word op slag verliefd op zachte tinten of val in zwijm voor donkere papiersoorten, gecombineerd met een warme tint in foliedruk zoals rosé goudfolie, koperfolie of bronsfolie.

Om u een beter beeld te geven van alle beschikbare producten in een bepaald ontwerp zijn de producten opgesplitst in verscheidene sets. Zo heeft u per set een duidelijk overzicht van wat er allemaal mogelijk is.