KENMERKEN

LAMINEREN

Onze hoogkwalitatieve lamineermachine geeft de mogelijkheid om uw uitnodiging een glanzende of matte uitstraling te geven. Verras met het prachtige soft touch effect!

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Lamineren mat en glanzend

Dankzij onze hoogkwalitatieve lamineermachine kan u uw drukwerk mat of glanzend laten lamineren. Niet alleen geeft dit een extra dimensie aan uw drukwerk, het geeft de kaarten ook een stukje extra stevigheid.

Door uw kaarten glanzend te lamineren geeft u de kaart een glossy effect dat enorm luxueus oogt. De kleuren blijven helder en fel en door de glans springt de kaart enorm in het oog. Dit combineert dus bijzonder mooi met foto’s.

Mat laminaat is krasvast en is dus heel duurzaam. Het zal uw kaart en drukwerk extra beschermen tegen beschadigingen. Dit is dus heel geschikt voor visitekaartjes die langere tijd bij gehouden worden. Mat lamineren zorgt er ook voor dat kleurvlakken een zeer mooie diepe en egale kleur krijgen. Bovendien kan u dit mooi laten contrasteren met een afwerking in digitale folie of spot UV.

Soft touch plastificatie

Plastificeren en lamineren zijn synoniemen van elkaar. Beide betekenen dat het papier van een plastiek laagje worden voorzien. Glanzend en mat lamineren passeerden reeds de revue, maar er is nog een derde optie: soft touch.

Dit geeft een heel bijzonder effect aan uw kaartje, dat vooral ook voelbaar is. Zoals de techniek ‘soft touch’ al aangeeft: uw geboortekaartje, huwelijksuitnodiging of visitekaartje met soft touch voelt zijdezacht aan. Het gevoel in de hand is heel speciaal, het voelt aan als zijde of suède.

Ook de look van drukwerk dat is bewerkt met soft touch is zoals fluweel. Het drukwerk zal hiermee zeker in het oog springen! Bovendien is dit plastificatie laagje ook een extra bescherming tegen vuil en krassen. Zo verlengt u ook de levensduur van bijvoorbeeld uw visitekaartje of menukaart.

Spot UV en lamineren

Door laminaat te combineren met spot UV lak kan u mooie contrasterende effecten bereiken. Mat laminaat en soft touch laminaat geven een mooie egale finish aan het papier. Met spot UV kan u dan bepaalde delen van het drukwerk uitkiezen en hier een glanzend effect aan geven. Spot UV kan vlak zijn of kan iets dikker op de kaart liggen. Dit zichtbaar en voelbaar reliëfeffect zorgt nog voor een extra dimensie!

De creatieve mogelijkheden in de combinatie van mat laminaat en spot UV zijn eindeloos! Op een zwart vlak krijgt u bijvoorbeeld een groot contrast tussen de matte look van het laminaat en de hoogglans van de spot UV. De effecten zijn bijzonder stijlvol en chique!

Soft touch plastificatie geeft dan weer onmiddellijk een hoog gehalte van exclusiviteit aan uw drukwerk. Dit kan u nog versterken door bepaalde elementen in spot UV extra glossy te maken.

Soft touch visitekaartjes

Plastificeren of lamineren van papier geeft het drukwerk een extra beschermlaagje. Hierdoor is het beter bestand tegen krassen en andere beschadigingen. Dit is dus de perfecte afwerking voor visitekaartjes! U wilt immers dat deze duurzaam zijn en dat het drukwerk zo lang mogelijk een optimale kwaliteit behoudt.

Bovendien voelen uw soft touch visitekaartjes onmiddellijk zacht en luxueus aan. Wanneer u het kaartje afgeeft, kan u dus meteen op een wow-effect rekenen. De fluweel look en de zijdezachte touch geven uw visitekaartje die luxueuze uitstraling waar u naar op zoek bent. Daarnaast kan u gebruik maken van spot UV of digitale foliedruk om uw logo en bedrijfsnaam extra in de verf te zetten.

Geboortekaartjes en trouwkaarten met digitale folie

Lamineren is niet alleen een fantastische techniek voor de afwerking van visitekaartjes, maar ook voor geboortekaartjes, trouwkaarten, menukaarten, doopsuiker en babyborrelkaartjes is dit absoluut geschikt.

Wenst u een mooie achtergrondkleur voor uw geboortekaartjes? Werkt u met een themakleur voor uw trouwkaarten? Laat uw kaarten dan mat lamineren voor een mooie egale kleur. Bovendien oogt een matte afwerking heel chique. U kan ook kiezen voor een soft touch afwerking, wat een fluweelzachte en luxueuze look geeft aan uw huwelijksuitnodigingen of geboortekaartjes.

Verder kan u uw geboortekaartje of doopsuiker laten afwerken met digitale folie, dit kan in verschillende kleuren. Goudfolie, zilverfolie of koperfolie zullen mooi contrasteren met het mat laminaat en de digitale folie zal er nog meer uitspringen!

De trend van het moment is foliedruk op fluweel: dit kan u perfect bereiken door digitale folie op het fluweelzachte soft touch te plaatsen. Bovendien is deze afwerking veel duurzamer en beter bestand tegen beschadigingen dan het echte fluweel. Papier met een soft touch afwerking is ook makkelijker te bewerken dan echt fluweel, waardoor u een heel fijn ontwerp kan laten realiseren in topkwaliteit.