KENMERKEN

LETTERPRESS


Letterpress of boekdruk geeft uw kaart die ambachtelijke uitstraling waar u naar op zoek bent! Er wordt inkt in de kaart gedrukt om een mooi reliëf te creëren.

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Letterpress drukwerk: ambachtelijk maar toch trendy

Letterpress of ook wel boekdruk genoemd is een druktechniek die al in gebruik is sinds de 15e eeuw. Letterpress drukwerk was eigenlijk de meest voorkomende manier om drukwerk toen te realiseren.

Letterpress kaarten komen tot stand door inkt in te drukken in een zwaardere papiersoort of karton door middel van een cliché of stempel. Hierdoor ontstaat er een reliëf in de kaart.

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om de mensen op de hoogte te brengen van leuk nieuws, maar een papieren kaart heeft toch nog altijd net iets extra voor zo’n aankondiging. Wij merken ook op dat er steeds vaker beroep wordt gedaan op onze artisanale druktechnieken zoals letterpress of foliedruk. Zo'n luxe uitnodiging biedt de mogelijkheid om echt nog een gevoel te creëren bij het zien van de kaart. Er ontstaat hierdoor een samenhorigheid die in de digitale wereld soms zoek is. 

Retro uitnodigingen met een speelse toets

Letterpress is een druktechniek die sinds lange tijd wordt toegepast dus het retro aspect is hier zeker en vast aanwezig. In onze mood Fun&Trendy stellen wij verscheidene ontwerpen voor met letterpress. Dankzij de vrolijke inktkleuren zoals geel en fuchsia springen deze uitnodigingen er onmiddellijk uit. 

Letterpress komt helemaal tot zijn recht op een stevige papiersoort. Daarom wordt er veelal gekozen voor een papiergrammage van 800 gram. Zo kan de inkt mooi ingedrukt worden in de kaart en ontstaat er het gekende reliëf.

Deze prachtige inktkleuren in combinatie met een zwaardere papiersoort zorgen ervoor dat het ontwerp een retro look krijgt. Uw retro uitnodiging zal de ontvanger de kans bieden om echt even stil te zijn bij het ontwerp van uw kaart. Dankzij het letterpress drukwerk zullen de mensen het reliëf in het papier willen voelen en zo de tijd nemen om uw ontwerp te ontdekken.

Het is ook mogelijk om letterpress langs voor- en achterzijde van uw kaart te laten drukken. Of u kan ook meerdere kleuren in één ontwerp verwerken. Bij een dergelijk ontwerp houdt u best rekening met een langere levertermijn omdat ieder kleur apart gedrukt moet worden en er is per zijde telkens de wachttijd voor het drogen.

Uw uitnodiging een eyecatcher

Atelier Maurice tracht om ieder ontwerp om te toveren tot een echte eyecatcher! Ons team van experten heeft jarenlange ervaring in diverse ambachtelijke druktechnieken waaronder foliedruk in bijvoorbeeld goud of zilver, reliëfdruk, digitale foliedruk, verlijmen en letterpress. Onze letterpress drukkerij is dan ook gespecialiseerd in het realiseren van exclusieve ontwerpen. Dankzij onze expertise kunnen wij u vanaf  de start van het ontwerp van uw droomkaart het nodige advies geven om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Heeft u een idee maar weet u niet goed hoe u hiermee aan slag moet? Neem dan zeker even contact op met onze klantendienst. Wij helpen u met plezier verder!