PERSOONLIJK

HUWELIJK

Het is een cliché, maar o zo waar: uw huwelijksdag is de mooiste dag van uw leven! Atelier Maurice helpt u graag met al het drukwerk, van save the date tot bedankkaartje. Zo wordt uw huwelijk perfect!

Kies uw favoriete productset en vraag volledig vrijblijvend een stalenpakket hiervan aan. 

Aline & Jasper

ALINE & JASPER

Digitale foliedruk is helemaal trending! Het ontwerp met de namen en de stippen in digitale goudfolie schittert op deze trouwkaart in stijlvol wit papier. Atelier Maurice staat garant voor een exclusieve...

Ontdek alle producten
Julie & Victor

JULIE & VICTOR

In de set Julie & Victor werd de voorzijde van de uitnodiging voorzien van een donkerblauwe achtergrond. De achterzijde van de kaart behoudt de originele witte kleur van het ongestreken papier. Op...

Ontdek alle producten
Hanne & Jeroen

HANNE & JEROEN

Het zachtroze aquarelmotief gecombineerd met digitale foliedruk zorgt voor een luxueus samenspel in deze set. De digitale foliedruk werd afgewerkt in het kleur goud wat zeer mooi tot zijn recht komt bij...

Ontdek alle producten
Elisabeth & Michael

ELISABETH & MICHAEL

Deze set combineert diepzwart met het warme koperkleur. Er werd gekozen voor een heel eenvoudig design wat het exclusief accent van de digitale foliedruk in koper benadrukt.

Ontdek alle producten
Manon & Ruben

MANON & RUBEN

Stijlvolle set waarbij zwart gecombineerd wordt met goudfolie! De goudfolie werd afgewerkt met digitale foliedruk waardoor de namen een mooi ophogend effect krijgen.

Ontdek alle producten
Charlotte & Alexis

CHARLOTTE & ALEXIS

Deze set met romantische gouden confetti zet meteen de toon voor jullie droomhuwelijk! De goudfolie geeft een extra elegante toets aan deze stijlvolle productreeks.

Ontdek alle producten
Feline & Lucas

FELINE & LUCAS

De productreeks van Feline & Lucas is samengesteld uit zachte nude en offwhite tinten. Dit wordt gecombineerd met een luxe afwerking in rosé goudfolie. Het strakke ontwerp van deze reeks is...

Ontdek alle producten
René & Bruno

RENÉ & BRUNO

De producten uit deze stijlvolle set worden afgewerkt op donkerblauw papier met een opdruk in goudfolie. Het ontwerp is strak en tijdloos, zodat de afwerking in goudfolie extra mooi tot zijn recht komt.

Ontdek alle producten
Barbara & Julien

BARBARA & JULIEN

De producten van deze set zijn strak vormgegeven. De reliëfdruk draagt bij aan de minimalistische stijl. Hier staan de pure materialen centraal! Het gebruikte papier is offwhite 350 g, een mooi crème...

Ontdek alle producten
Amelie & Jean

AMELIE & JEAN

Met deze uitnodiging is het meteen duidelijk voor de genodigden wat ze van uw trouwdag mogen verwachten.   Voor dit ontwerp werd gekozen om de stevige witte papiersoort te combineren met de bedrukking...

Ontdek alle producten
Marie & Hendrik

MARIE & HENDRIK

Droomt u van een zomers huwelijksfeest ? Dan is dit de perfecte productset die uw gasten meteen in de juiste sfeer zal brengen! Deze set stelt een huwelijksaankondiging en een bedankingskaart voor. In...

Ontdek alle producten
Anna & Marc

ANNA & MARC

Deze unieke reeks zal zeker in het oog springen van de genodigden. De groene forest kleur wordt gecombineerd met gouden planten. Het resultaat is een natuurlijke reeks die elegantie uitstraalt.  

Ontdek alle producten
Sarah & Patrick

SARAH & PATRICK

Deze collectie bestaat uit een aankondiging, uitnodigingskaart en een sluitzegel. Dit ontwerp bestaat uit ecopapier en zwarte folie. Let vooral op de details van de hartjes, takjes en de Mr & Mrs boodschap.

Ontdek alle producten
Laurence & Felix

LAURENCE & FELIX

Maak het verschil met deze eco huwelijkskaart met initialen. De initialen van het bruidspaar worden afgewerkt met witte folie als finishing touch.   Het formaat van deze stevige kaart laat toe om...

Ontdek alle producten
Marieke & Bert

MARIEKE & BERT

Welkom in de productset van Marieke & Bert! In deze productreeks staat het handgeschept papier volledig centraal. Als romantisch accent werd hier gekozen voor een afwerking van de initialen in rosé...

Ontdek alle producten
Sophie & David

SOPHIE & DAVID

Bent u op zoek naar een trendy trouwkaart in een stevig karton? Dan is deze productreeks echt iets voor u! Deze uitnodiging heeft een eigentijdse look door zijn strak ontwerp met hartjes in een warme folietint....

Ontdek alle producten
Pascale & Pieter

PASCALE & PIETER

Bent u op zoek naar een hippe trouwkaart? Dan is deze uitnodiging zeker iets voor u! Voor dit ontwerp werd er gekozen voor een zwarte achtergrond waarop het sierlijke lettertype en de hartjes in witte...

Ontdek alle producten
Pauline & Simon

PAULINE & SIMON

Het ecopapier is afgewerkt met een fantasie lettertype in witte folie. Witte folie is dan ook de ideale kleur om de genodigden op de hoogte te brengen van het huwelijksfeest.

Ontdek alle producten
Stéphanie & Ludovic

STÉPHANIE & LUDOVIC

Welkom in de productreeks van Stéphanie & Ludovic! De namen van het koppel worden op de voorzijde van de kaart afgewerkt met  glanzende folie. Het elegante witte papier, vormt hierbij  een...

Ontdek alle producten

De 10 hotste trends in trouwkaarten

Er zijn trouwkaarten in verschillende stijlen, maten en kleuren. Wij maken u graag wegwijs in de laatste trends!

Trend 1:

Een trouwkaart met foliedruk is een trend die het al enige tijd goed doet. Metallic kleuren zitten nu ook in het algemeen in de lift. Met een trouwkaart met foliedruk zit u zeker goed! U heeft de keuze uit feestelijke goudfolie, elegante zilverfolie, hippe koperfolie, aardse bronsfolie of frivole rosé goudfolie.

Trend 2:
Houdt u het liever wat subtieler? Laat uw namen of initialen dan met een reliëfdruk uit het papier komen. Deze sobere druktechniek past in de trend van het minimalisme dat uit Scandinavië kwam overgewaaid. Fans van puurheid en strakke lijnen zullen hier weg van zijn!

Trend 3:
Heel trendy is het om te breken met de traditionele witte en crème kleuren. Het gebruik van diepe, intense kleuren is helemaal hip. Wat dacht u van chique bordeaux, aards donkergroen of marineblauw?

Trend 4:
Een andere manier om extra kleur in uw uitnodiging te brengen is een bijpassende enveloppe voering. Deze wordt uitgewerkt in een design en kleur dat past bij uw trouwkaarten. Een mooi contrast tussen de voering en het kleur van de enveloppe geeft extra cachet!

Trend 5:
Zoekt u een unieke touch voor uw trouwkaart? Geef ze dan een speciale vorm. Bij Atelier Maurice kan u een trouwkaart laten stansen met ronde hoeken of zelfs een ronde of onregelmatige vorm. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een hartje in het midden van de kaart te laten stansen!

Trend 6:
Een trend die inmiddels ook in ons land volledig is doorgebroken is die van ‘handlettering’. Dit is het gebruik van handgeschreven, speelse lettertypes. Het is heel leuk als hobby, maar ook in de wereld van het grafisch ontwerp is het gebruik van  fantasielettertypes in deze stijl helemaal in.

Trend 7:
Initialen die verwerkt worden in een logo zijn bijzonder hip en bovendien zorgt het voor een unieke kaart! Deze trend is perfect voor wie op zoek is naar exclusief drukwerk.

Trend 8:
Voor de liefhebbers van elegantie en klassieke stijl is er de aquarelle trend. Deze zachte achtergrond in pastelkleuren met waterverf effect geeft instant klasse aan elke uitnodiging!

Trend 9:
Wil u een huwelijk dat tot in de puntjes verzorgd is? Denk dan zeker aan bijpassende receptiekaartjes. Deze zijn vandaag bijna onmisbaar bij een huwelijksuitnodiging. Als dit een mooi geheel vormt met de trouwkaart, geeft dit toch meteen die extra touch. Bovendien is het heel praktisch om de gasten uit te nodigen voor elk gedeelte van het feest: van ceremonie tot dessert!

Trend 10:
De laatste trend die we u willen voorstellen is er eentje van formaat: letterpress! Bij deze techniek wordt de inkt op een dikke stevige kaart gedrukt. De intense kleuren in combinatie met een dik luxe papier maken van elke letterpress kaart een meesterwerk!

Save the date kaarten: een must of niet?

Wij bij Atelier Maurice zijn absoluut fan van save the date kaarten! We geven u hieronder graag enkele redenen om een mooie save the date kaart te versturen.

We zijn met zijn allen steeds drukker bezet, dus kan het handig zijn om de genodigden ruim op voorhand te laten weten wanneer het huwelijksfeest zal plaatsvinden. Save the date kaarten worden meestal 6 tot 8 maanden voor het huwelijk verstuurd.

Plant u een destination wedding? Breng de genodigden dan zeker tot een jaar op voorhand op de hoogte van de trouwdatum. Zo kunnen zij na het ontvangen van de save the date voorbereidingen treffen voor de reis naar het buitenland.

Na de verloving staan jullie natuurlijk ook gewoon te popelen om het goede nieuws te laten weten aan vrienden en familie! Wat is er leuker dan dit te doen met een mooie save the date kaart? De kaart krijgt zeker een mooi plaatsje op de kast, zodat iedereen kan beginnen verlangen naar de grote dag.

Ceremoniekaart of misboekje?

Tegenwoordig zijn er behalve een klassieke huwelijksmis nog vele andere opties. Zo heeft u ook voor het misboekje of ceremonieboekje vele opties!

Kiest u voor een traditionele huwelijksmis, dan raden wij aan met een misboekje te werken. Zo kunnen alle gasten meevolgen met de mooie teksten die worden voorgelezen en de verschillende delen van de viering. Bovendien is het een leuk aandenken aan dat beslissende moment: het jawoord! Bij Atelier Maurice kan u de kaft van uw misboekje laten ontwerpen in dezelfde stijl als uw huwelijkskaarten en tafeldecoratie.

Kiest u voor een viering zonder communie of een alternatieve ceremonie, dan heeft u de keuze tussen een ceremonieboekje of een ceremoniekaart. Op een ceremoniekaart worden geen volledige teksten afgedrukt, maar wel de verschillende delen van de ceremonie. Hier heeft u meer ruimte om te spelen met het ontwerp. Dit is dus een goede formule voor wie kiest voor een creatieve en moderne invulling van de ceremonie.

Spelen met tafeldecoratie voor de perfecte theme wedding

Plant u een echte theme wedding? Dan wil u dit natuurlijk tot in de puntjes uitwerken! Het thema komt bij uitstek tot uiting in de tafeldecoratie. Naast bloemen, kandelaars en andere decoratie horen ook de tafelkaartjes, menukaarten en naamkaartjes daarbij. Bij Atelier Maurice kan uw tafeldecoratie volledig gepersonaliseerd worden in jullie eigen thema.