KENMERKEN

PLOOIEN


Met de techniek plooien zorgen we voor een mooie, rechte vouwlijn in het papier zodat u de kaart op een nette manier kan vouwen. 

ALLES OP MAAT

Atelier Maurice is uw ideale partner voor alle luxueus drukwerk, particulier en business.
Ons ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk, reliëfdruk en letterpress komen extra goed uit de verf door het gebruik van premium papiersoorten.
Ontdek hoe we werken

Altijd in uw buurt

Contacteer onze klantendienst voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Map Atelier Maurice

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontdek als eerste onze nieuwste ontwerpen!

Het plooien van een kaart

Een dubbele kaart komt tot stand wanneer er een plooi of een vouwlijn in een kaart wordt aangebracht. Dankzij deze plooilijn kan de kaart in één rechte lijn worden dichtgevouwen. U heeft de keuze om de kaart langs boven of langs de zijkant te laten openvouwen. Het maximum papiergrammage voor een kaart met vouwlijn is 450 gr.

Plooien in combinatie met reliëfdruk

Er wordt vaak gekozen voor een kaart met plooilijn wanneer er reliëfdruk voorzien is in het ontwerp. Reliëfdruk straalt pure eenvoud en klasse uit! U vindt het vooral terug in een strak ontwerp voor een luxe geboortekaartje of trouwkaartje.

Wij zetten de naam op de voorzijde van de kaart in reliëf. Dit reliëf zal dan ook zichtbaar zijn aan de ommezijde van de voorkant. De naam of de namen in reliëfdruk komen helemaal tot hun recht op een dubbele kaart. Het vouwen van de kaart zorgt ervoor dat er nog voldoende tekst kan vermeld worden langs de binnenzijde.

Wat dacht u van een kaart met drie of 4 zijden?

Ideaal voor een communiekaart is een kaart met verschillende plooilijnen. Op deze manier kan er een drieluik of zelfs een vierluik kaartje ontstaan. Bij een communie horen steevast die communiefoto’s. Er worden zoveel leuke foto’s genomen dat het moeilijk kiezen is welke foto nu op het communiekaartje mag prijken.

Een kaartje met verschillende zijden is dan een goede oplossing! Er kunnen in het papier verschillende plooien aangebracht worden waardoor er meerdere zijden ontstaan. Een drieluik of vierluik kaart is geboren! 

De verscheidene foto’s kunnen vervolgens verwerkt worden in het kaartje. Werk de voorzijde verder af met een foliekleur naar keuze. Deze
foliekleuren zijn nu zeer trendy en passen perfect voor een luxe communiekaartje namelijk zilverfolie, koperfolie en rosé goudfolie.

Atelier Maurice helpt u graag op weg in uw zoektocht naar de ultieme kaart. Contacteer onze klantendienst voor meer informatie.